Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK SS24, Modeuge

Munthe gør det klædelige kunstnerisk

Striber, denim, blomster og kunstneriske print - Naja Munthe leverede et show, der indeholdt alle de ting, vi gerne vil se fra hendes side, uden at det blev for forudsigeligt.
Striber, denim, blomster og kunstneriske print - Naja Munthe leverede et show, der indeholdt alle de ting, vi gerne vil se fra hendes side, uden at det blev for forudsigeligt.

Munthe, Torsdag den 10. august 2023 klokken 11.00, Kuglegården

Munthe inviterede tidligere i dag til show i Kuglegården ved deres hovedkontor, hvor hele den smukke indergård var indkredset af bannere med malerier malet af Naja Munthe selv. 20 forskellige for at være helt præcis (som selvfølgelig bliver syet om til tasker efter showet, så intet går til spilde), hvor af det ene af malerierne gik igen på en t-shirt i showet, hvis man kiggede godt efter. 

Kender man Naja Munthe, kender man også til hendes kærlighed til kunsten, og derfor kunne dagens show også opleves som et galleri med små kuraterede kunstværker, som måske nok stritter lidt i forskellige retninger, men som et samlet hele faktisk fungerer superfint. For det gjorde dagens show. Specielt starten og slutningen af showet var rigtig stærkt, som den perlebroderede blondebluse over et feminint – uden at være ‘tuttenuttet’ – blomsterprint, der åbnede showet, og det efterfølgende hvide jakkesæt, hvor bukserne, som en fin detalje, havde udvendige lommer. Der var også nogle virkelig fine og for Munthe nye helt sorte indgange, som den sorte skjorte i vegansk læder med cut-out blomstermønster, en lang sort frynsenederdel og en sort ligeledes lang jakke også med frynser holdt sammen af et bælte med brandets nye monogram. 

Munthe er også rigtig dygtig til denim, og det blev også demonstreret til showet i dag. Blandt andet i form af et sæt med korte patchwork-shorts med matchende jakke, men også mere klassiske styles i lys og mørk denim. Som altid hos Munthe var der også striber. En smuk kjole i tynd lurexstrik og klassisk lyseblå- og hvidstribede cargobukser var blandt favoritterne, mens striberne i multifarvet mesh ikke var effektfulde på samme måde. 

Der er ingen tvivl om, at Naja Munthe har en klar vision for brandet, og at hun ved, hvor hun gerne vil have det hen. Og det lykkes faktisk ret godt. For hun holder fast i brandets DNA med de ting, der skal være – men stadig med fornyelse, så det ikke bliver hverken kedeligt eller forudsigeligt. Og når man så samtidig formår at lave super klædeligt tøj, som mange helt sikkert kan se sig selv i, så må man gerne give sig selv et klap på skulderen.

Nedenfor kan du se et udvalg af billeder fra showet. Se hele kollektionen her.