Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK SS24, Modeuge

Let's go party Baum und Pferdgarten-Barbie

Med en legesyg og pink, pink, pink kollektion rammer Baum und Pferdgarten rent i en af tidens megatrends.
Med en legesyg og pink, pink, pink kollektion rammer Baum und Pferdgarten rent i en af tidens megatrends.

Baum und Pferdgarten, onsdag den 9. august 2023 klokken 19.00, Amaliegade 15, 1265 København K

Med to uger siden Barbie-filmen fik premiere, og et dertilhørende markedsføringsbudget på 150 millioner dollars, er det vitterligt som om, at Barbie er her, der og alle vegne. Også til Baum und Pferdgartens show her til aften, hvor både sailor-Barbie, glimmer-Barbie, business-Barbie, ja, selv Ken dukkede op på catwalken – selvom de to kreative direktører Helle Hestehave og Rikke Baumgarten dog næppe indgår i Mattels budget.

Hvid, sort, blå og alle nuancer af lyserød fra sart babyrosa til selvlysende neonpink. Så nemt kan det forklares, når det kommer til farvepaletten for Baum und Pferdgartens SS24-kollektion. Og om den intentionelt faldt næsten sammen med Barbie-premieren, eller det bare har været en inspirationskilde, der ikke var til at komme udenom, er ikke til at sige. Men at Helle Hestehave og Rikke Baumgarten er gode til at bygge deres kollektioner op om klare koncepter, den er helt sikker.

Og hvis nogen har fået nok af Barbie, var det ikke showets tilskuere – undertegnede inklusive. Med Barbie som omdrejningspunkt får man nemlig en sjov, festlig og letbenet kollektion, der insisterer på, at der godt må være plads til leg i mode. Så må vi bare håbe, at folk ikke er blevet trætte af alt det lyserøde, når kollektionen lander til foråret.

Med stylingen formåede Baum und Pferdgarten dog at gøre kollektion mindre Barbie (her var hverken stort, blondt hår, pink læber eller blå eyeliner) og mere opdateret. Makeuppen var naturlig med lidt lipgloss her og der, håret var trukket tilbage med de simple, hvide og sorte bomuldshårbånd, der også fylder mere og mere i gadebilledet ligesom glassøstjerner og -muslinger på halskæder og mavekæder, og (næsten alle) skoene var helt flade. Tænk Barbie i den virkelige verden.

Kollektionen spændte vidt fra jakkesæt, jeans og culotteshorts til frakker, små strikkede toppe, skjorter og festkjoler. Og så var der sættene. Et maritimt sæt med højtaljet, stram nederdel med en lille frynsekant under knæene og tilhørende stroptop i marineblå med hvide kanter og striber på lommerne. Hvide og lyserøde tern på shorts og tilhørende jakke med påsyede lommer. Et denimsæt i sart babyrosa med diskrete print med hjerter og blomster med jeans og en figursyet bluse med brystlommer og knapper foran. Eller det opdaterede mælkedrengesæt med brede bukser og jakke med markeret talje i blå og hvide striber af varierende bredde. Og jeg kunne blive ved.

For en stor del af Baum und Pferdgarten-Barbies garderobe består tydeligvis af sæt, som vi kender dem fra legetøjsbutikken, hvor sæt og tilhørende erhverv kunne købes i små, pink pakker. Men en stor del af garderoben består også af pailletter, blonder og flæser. Alt det tøsede (i ordets mest positive betydning), som netop gør det sjovt at klæde sig på. Særligt blondegamacherne var et godt greb i stylingen sat under kjoler og nederdele, men særligt for sig selv var de stærke, hvor der kom kig til ballerne, som vi hellere end gerne vil se mere til for tiden, virker det til. Med et 25-års jubilæum lige om hjørnet er Baum und Pferdgarten en fasttømret del af Copenhagen Fashion Week, og som et af de ældste brands på kalenderen kunne man fristes til at spørge, om de kan følge med. Men det er der, med dagens kollektion bestemt, ingen grund til, synes jeg, for de formår at holde looket ungt, frisk og legesygt – ligesom et vist andet stærkt brand med langt flere år på bagen.

Nedenfor kan du se et udvalg af billeder fra showet. Se hele kollektionen her