Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK SS24, Modeuge

Detaljernes overflod hos Paolina Russo

Den stod på print, rynker, strik, perler, tie-dye og alt derimellem, da showdebutant Paolina Russo med ugens mest interessante modelcast for første gang var en del af Copenhagen Fashion Week.
Den stod på print, rynker, strik, perler, tie-dye og alt derimellem, da showdebutant Paolina Russo med ugens mest interessante modelcast for første gang var en del af Copenhagen Fashion Week.

Paolina Russo, onsdag den 9. august 2023, Dampfærgevej 2, 2100 København

Om det er fordi, de er London-baserede, eller de bare er et ungt brand, som er mere naturligt inkluderende, ved jeg ikke, men en ting er sikker: model-castet var et af de mest diverse og interessante, jeg hidtil har set ved denne modeuge. Paolina Russo favner bredt, både når det kommer til etnicitet, kropstyper, handicap, køn og alder. Og det fungerede bare rigtig godt.

I både showsetting, kollektion og styling kom Paolina Russos canadiske rødder tydeligt til syne med symboler og mønstre, der mindede om inuitternes. Det hele blev løftet til moderne rammer, for eksempel som print på lavtaljede baggy jeans, som ville hænge fint på de københavnske teenagepigers hofter lige nu. Sat sammen med cropped bluser med rynkesnore foran og store smykker, der mindede om noget fra Beadhouse (if you know, you know), kunne flere outfits være snuppet direkte fra sommerens Roskildefestival.

Åbningslooket var også en sjov blanding af nyt og gammelt, hvor en jerseybluse med tern afgrænset i et tribal-lignende omrids sammen med denim, farvet i en grønlig nuance over en form for stencils, så figurer var præget i stoffet på både culotteshorts og en helt brystkort jakke, skabte et look, jeg både har set før og så slet ikke. Måske var det stylingen med de læglange sølvstøvler og det meget skarpe pandehår, der gjorde looket mere futuristisk end nostalgisk.

Paolina Russo er et brand med masser af medvind lige nu. Først og fremmest er de en del af showkalenderen i kraft af at være vinderne af Zalando Visionary Award denne sæson. Samtidig er de i foråret blevet nomineret til både LVMH Fashion Prize og International Woolmark Prize, så det er ikke kun her i København, vi holder øje med det forholdsvist unge brand, der blev stiftet i 2020.

Det er særligt brandets strik, der har fået dem på radaren, som bliver brugt i alskens udformninger, hvor ind- og udtagninger bruges til at skabe mønstre og linjer, der næsten får strikkede kjoler og toppe til at ligne rustninger eller korsetstramme krigeruniformer. Samtidig bruges også farver og striber i en anden teknik til at skabe en form for holografiske 3D-mønstre i strikken, som også er helt særligt for brandet.

Farvemæssigt er der ikke sparet på noget hos Paolina Russo, hvor hele regnbuens slikfarver stråler side om side med jordfarver, pasteller og alle nuancer af blå. Især på flere styles i lycra, hvor store print i sorte og hvide tribal-mønstre lå henover sammensmeltede nuancer af lyserød, brun, blå, orange og lilla i tøj til enten gymnasten eller surferen. På tie-dye T-shirts var også sorte print af små figurer og mønstre, der mindede om hulemalerier, og sammen med de mange prints på denim-stylesne var der ikke mange rolige øjeblikke hos Paolina Russo.

Alle overflader er printede, farvede, rynkede eller strikkede, så der er masser at se på hos det London-baserede brand. Desværre gik modellerne så hurtigt forbi, at man kun kunne nå at opsnappe en brøkdel, hvilket var synd, når nu man gerne ville have tid til at dvæle lidt ved de mange detaljer. Jeg kan se, hvad de prøver på, og jeg kan tydeligt se masser af tøjet ryge direkte på Københavns teenagere. Tøjet er legesygt og sjovt, og i hvert fald et friskt pust til den københavnske modescene. Velkommen til.

Nedenfor kan du se et udvalg af billeder fra showet. Se hele kollektionen her.

This show review is translated from Danish to English by Sophie Axon