Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

20 år i Paris: Henrik Vibskov fejrer jubilæum

Fotograf: Victor Jones

“Jeg synes godt, at jeg kunne lave endnu flere ting.”

Sætningen ovenfor stammer, noget overraskende, fra Henrik Vibskov. Designeren, musikeren, kunsteren, scenografen – man kunne blive ved – Henrik Vibskov. I morgen fejrer han sit 20-års jubilæum som showbrand ved den parisiske modeuge. Noget, som ingen andre danske brands endnu har opnået. Og det i sig selv er et vidnesbyrd på, at han modsat eget udsagn godt kan tillade sig at tage den lidt med ro.

Mere end 40 kollektioner er det dermed blevet til, siden Henrik Vibskov i 2001 blev færdiguddannet fra Central Saint Martins i London. Den ene mere opfindsom end den anden – oftest akkompagneret af store kunstinstallationer jævnfør virket som kunstner.

“Henrik Vibskovs kollektioner er en gavebod af materialer, teksturer, teknikker og silhuetter, der altid er eksperimenterende, men samtidig så stædigt vedholdende i deres brand-DNA, at man aldrig er i tvivl om, hvem står bag,” lød det blandt andet fra Fashion Forums anmelder fra hans seneste show med AW23-kollektionen.

Og i morgen fejres de tyve år som del af den officielle kalender for Paris’ modeuge så. Det sker med modeshow og visning af SS24-kollektionen ‘The Unboxing Waltz Tutorial’ og senere “chin chin to 20 years in Paris!”-fejring i byernes by. Vi benytter her lejligheden til at se tilbage på nogle af Henrik Vibskovs tidligere kollektioner og shows i galleriet herunder.

AW23: Long Fingers To Ma Toes
SS13: The Transparent Tongue
AW19: Please Analyze Moisturize Volumize Me
AW17: The 5 o’clock leg alignment
AW16: The Jaw Nut Piece
AW13: The Stiff Neck Chamber
AW12: Shrink Wrap Spectacular
AW11: The Eat
AW10: The Slippery Spiral
AW22: Biblioteca of Micro Selves
AW20: Please Remove Before Washing
AW19: The Radish Arm Charm
SS11: The Last Pier
SS06: The Mirror
SS10: The Solar Donkey
SS12: Panopticon
SS16: The Hot Spray Escape
SS15: The Sticky Brick Fingers
SS18: The Great Chain of Sleepers
SS20: Stuck Under The Surface
SS19: Due To Sudden Weather Change
AW05: The Toti 2004
SS22: The Sun Will Shine On The Assembly Line