Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

3 Days of Design rykker ind: Det skal du opleve

Der er design på programmet ved næste uges 3 Days of Design – men også mode. Vi fremhæver her seks events, som trækker interessante tråde til modebranchen.
Der er design på programmet ved næste uges 3 Days of Design – men også mode. Vi fremhæver her seks events, som trækker interessante tråde til modebranchen.

I næste uge lægger København for tiende gang kulisse til den årlige designfestival 3 Days of Design. Det betyder tre dage, fra den 7.-9. juni, fyldt med design, talks og events inden for kunst, arkitektur, design – og i stigende grad også mode. Vi har dannet os et overblik over programmet og kommer her med seks bud til de mode- og tekstilinteresserede.

Se tøj blive til

I samarbejde med arkitekt og prototypevirksomheden Archival Studios udstiller Artikel København en workwear-kollektion med fokus på håndværk og lokal produktion. Her er hele fremstillingsprocessen sat på udstilling i tilknytning til forskellige former for håndværk. Et projekt, der er nærliggende for brandet, som siden 2017 netop har produceret alt sit tøj i København.

Udstillingen kan opleves onsdag den 7. juni kl. 17-20 i Artikel Københavns lokaler på Gammel Kongevej 37, 1610 København V. 

Butik møder blomstermarked 

Det kreative bureau og merchandise-brand Phanta holder fernisering og forvandler i den anledning deres butik og showroom i hjertet af København til et midlertidigt blomstermarked. Her vil de blandt andet relancere deres første produkt, den 70’er inspirerede plantehænger, i genanvendt polyestersnor.

Blomstermarkedet kan opleves torsdag den 8. juni kl. 12 i Niels Hemmingsens Gade 3, 1153 København K. 

Tekla fejrer Artek 

Tekla slår sig sammen med Artek 2nd Cycle – en platform for pre-loved finsk design – når de inviterer indenfor i deres nyåbnede flagskibsbutik i Vognmagergade. Her vil værker fra Artek 2nd Cycle og den velkendte Stool 60 være udstillet blandt Teklas farverige og stribede bomuldsunivers.

Arrangementet finder sted den 7. juni kl. 16-18 på Vognmagergade 7, 1120 København K.

Tekla x Artek  / 3 Days of Design

Fredericia Furniture diskuterer tekstilaffald 

Hvordan håndterer møbelindustrien den store mængde af tekstilaffald, der er i forbindelse med møbelproduktionen? Det kan du i næste uge høre Fredericia Furniture tale med Kvadrat Really og Sheworks Atelier om. En debat, som i allerhøjeste grad også er relevant og nærværende i modebranchen.

Talken finder sted den 8. juni kl. 10-10.45 hos Fredericia Furniture i Løvstræde 1, 5. etage, 1152 København K.

Baum und Pferdgarten åbner dørene for tre kunstnere – igen

Baum und Pferdgarten har endnu en gang valgt at udnytte designfestivalen til at invitere kunstverdenen indenfor og udvalgt tre kunstnere til at udstille i butikken i Vognmagergade. Denne gang med fokus på henholdvis hækling, glaskunst og billedkunst med fint besøg af Lulu Kaalund, Alexander Kirkeby og Esther Oxfeldt.

Udstillingen åbner torsdag den 8. juni kl. 17-20 i Vognmagergade 2, 1120 København K.

Montana Furniture i farverig dialog med Margrethe Odgaard

Få håndterer farver som Montana Furniture. Og i næste uge kan du opleve virksomheden i en talk med den danske farve- og tekstildesigner Margrethe Odgaard, der netop har designet tre nye farvenuancer til Montanas palette. Her kan du høre Odgaard tale om, hvordan farver kan påvirke vores humør, følelse og generelle velvære.

Talken finder sted den 8. juni kl. 11-12 hos Montana Furniture i Skindergade 38, 1159 København K.

Montana Furniture / 3 Days of Design

Det sker også…

Foruden ovenstående events, er det også værd at nævne La Bagatelle, hvor stifter Malene Malling sammen med møbeldesigner Mia Lagerman inviterer til baggårdsdrinks i Værnedamsvej fra kl. 16-18 under hele 3 Days of Design. Og udstillingen ’LYS’, som er en fælles fernisering på Jægersborggade, hvor gadens mange designere og kunsthåndværkere er gået sammen. Den finder sted onsdag den 7. juni kl. 17-19.

Og så er der selvfølgelig en lang række nævneværdige events by invitation only. Under hele 3 Days of Design vil Kim Grenaa fremhæve og præsentere udvalgte kvindelige designere og kunstnere i sin private studiolejlighed med projektet ‘Mit hjem’. Glaskunstner Helle Mardal byder tirsdag velkommen indenfor i pastelhimlen til pre-åbningen af udstillingen ‘The Sensory Society’ i Bredgade, og Kristoffer Dahy Ernst, chefredaktør på Euroman, modererer også torsdag en talk om designeres ansvar og indflydelse på den grønne omstilling mellem elbilsmærket Polestar og det islandske interiørbrandet Fólk.

Du kan læse hele programmet for dette års 3 Days of Design og de mere end 533 events her.