Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Rodinia Generation høster ny anerkendelse fra uventet kant

Prisen for ’Årets Erhvervsakademipraktik 2023’ tildeles Rodinia Generation, der med sin lokale 'mikrofabrik' i Københavns Nordvest vil revolutionere modebranchens måde at producere tøj på.
Prisen for ’Årets Erhvervsakademipraktik 2023’ tildeles Rodinia Generation, der med sin lokale 'mikrofabrik' i Københavns Nordvest vil revolutionere modebranchens måde at producere tøj på.

Rodinia Generation anerkendes endnu engang for deres banebrydende arbejde med robotteknologi i kampen mod overproduktion i modebranchen. Denne gang med prisen for ’Årets Erhvervsakademipraktik 2023’, der gives for praktiksamarbejdet med den automationsteknolog-studerende Jon Oppermann.

Den relativt nyopstartede virksomhed grundlagt i 2019 har fået en del omtale for sin revolutionerende måde at producere tøj på ved hjælp af lokale ’mikrofabrikker’, der blandt andet har sikret dem et samarbejde med brands som Mads Nørgaard og Isnurh.

Rodinia Generations produktionstekniske løsning gør det muligt at skære betydeligt ned på ressourcerne og mængden af overproducerede materialer. Det er en proces, som nu er blevet mærkbart hurtigere – nemlig 30 procent – med hjælp fra praktikant Jon Oppermann og hans teknologiske kompetencer fra automationsteknolog-uddannelsen.

Det er i den forbindelse, at Rodinia Generation og Jon Oppermann nu kan kalde sig årets bedste praktikmatch. Det kan man læse i en pressemeddelelse fra KEA.

“Jeg er med til at rykke rammerne for modebranchens brug af bæredygtig teknologi. Det har været fantastisk at stå op hver morgen og vide, at man er med til at gøre en forskel igennem ens praktik,” fortæller Jon Oppermann, der studerer til Automationsteknolog ved Københavns Erhvervsakademi i pressemeddelelsen. Han fortsætter: “Det er et arbejde med direkte effekt – hos virksomheden og for planeten. For mig er det som at bygge LEGO på et industrielt niveau, og jeg er helt klar til automationsbranchen.”

Prisen, der blev uddelt tirsdag eftermiddag i Kødbyen i København, er en anerkendelse af Rodinia Generations evne til at skabe en meningsfuld praktikoplevelse samt af deres bidrag til en bæredygtig fremtid for modebranchen.

Vinderen af ’Årets Erhvervsakademipraktik 2023’ er valgt af en jury bestående af arbejdsmarkedets parter samt repræsentanter fra erhvervslivet og Christiansborg.

Rodinia Generation var for ganske nylig nomineret til hovedprisen på 100.000 kroner som ’Årets Brand’ ved Salling Future Friendly Fashion Awards 2023 – en pris, som gives til et brand, der går forrest i forhold til at vise en ny retning for modebranchen.

Du kan læse mere om Rodinia Generation produktionsmetoder i artiklen ‘Kan lokale mikrofabrikker revolutionere den globale tøjproduktion?’, hvor vi har talt med designer og stifter, Trine Young.