Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Costume centraliseres: chefredaktør og flere ansatte opsiges

Større omstrukturering og digital satsning betyder farvel til chefredaktør Camilla Frank, mens norske Kine B. Hartz overtager styringen for både den danske og norske redaktion.
Større omstrukturering og digital satsning betyder farvel til chefredaktør Camilla Frank, mens norske Kine B. Hartz overtager styringen for både den danske og norske redaktion.

I marts sidste år satte Camilla Frank sig i chefredaktørstolen hos Costume med ambitionen om blandt andet at styrke magasinets digitale platforme. Den opgave må hun nu give fra sig, da en større omstrukturering betyder et tættere samarbejde mellem den danske og norske Costume-redaktion, og deraf også en afsked til Camilla Frank. Det bliver Kine B. Hartz, der overtager chefredaktørrollen for begge landes redaktioner. Kine B. Hartz har stået i spidsen for norsk Costume siden 2016.

“Costume er et meget stærkt brand inden for mode og medier, og det er en fornøjelse at få lov til at fortsætte dette arbejde også i Danmark. Mit fokus vil være at sikre en klar journalistisk profil og styrke vores modeunivers. Costume vil altid have en lokal signatur, samtidig med at vi holder et højt internationalt niveau i det, vi laver. Jeg ser frem til at skabe gode resultater for Costume sammen med dygtige mennesker i Danmark og Norge,” fortæller Kine B. Hartz i en pressemeddelelse fra Bonnier Publications, som står bag udgivelsen af Costume.

“Digitalt vil vi opbygge et større kvindeunivers, hvor Costume Danmark vil få en central plads. Vi kan se, at indholdet er efterspurgt af både annoncører og læsere, og vi tror på, at vi kan nå endnu flere mennesker ved at samle vores redaktionelle kræfter,” fortæller Elisabeth Halmø, der er EVP og indholdsdirektør hos Bonnier Publications, i pressemeddelelsen, hvor hun også understreger at afskedigelserne udelukkende er et resultat af omstruktureringen:

“Camilla Frank har gjort et fremragende stykke arbejde i spidsen for Costume og har også deltaget i processen med at optimere, hvordan brandet skal drives i fremtiden. Hun har bidraget til et styrket Costume på det danske marked med et godt redaktionelt koncept på tværs af platforme, der har cementeret brandets relevans både i forhold til målgruppen og kommercielle partnere. At hendes stilling nu forsvinder, er kun et resultat af den strukturelle reorganisering.”

Camilla Frank indtog chefredaktørstillingen hos Costume, efter magasinet havde stået uden chefredaktør i tre måneder, siden Dorothea Gundtoft forlod stillingen efter blot to måneders ansættelse i december 2021.

Sammen med Camilla Frank er tre andre redaktionelle medarbejdere blevet opsagt fra dansk Costume. Det er endnu uvist hvem. Det efterlader otte medarbejdere tilbage på lønningslisten, hvoraf to er vikariater, som udløber til sommer, lyder det fra EVP og indholdsdirektør i Bonnier, Elisabeth Halmø, til Fashion Forum. 

Ny chefredaktør på Costume – igen