Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, KULTURANBEFALINGER

“Iscenesættelsen alene er besøget værd. En totaloplevelse, jeg virkelig kan anbefale"

Digitale modeshows, en fagbog om menneskets hang til det æstetiske, en sladderpodcast og et nyt magasin er bare nogle af de ting, stylist Denis Bjerregaard finder inspiration i lige nu. Læs hans bedste kulturanbefalinger her.
Digitale modeshows, en fagbog om menneskets hang til det æstetiske, en sladderpodcast og et nyt magasin er bare nogle af de ting, stylist Denis Bjerregaard finder inspiration i lige nu. Læs hans bedste kulturanbefalinger her.

Med en baggrund som vinduesdekoratør var det ikke et stort spring for Denis Bjerregaard at prøve kræfter som stylist. “Samme opgave med et andet medie,” kalder han det, og efter hans første stylistjob med mode hos Kim Grenaa og Dansk Magazine var der ingen grund til at se sig tilbage. Samarbejdet med Dansk Magazine fortsatte helt frem til magasinets lukning, og siden er blandt andre Vogue, Mø og Connie Nielsen blevet tilføjet til kundelisten sammen med både danske og internationale kommercielle jobs – og om et øjeblik er han aktuel med en ny modeserie i livsstilsmagasinet Kinfolk.

“Lige nu står jeg med det ene ben i pakkerod og de sidste forberedelser, der skal på plads til et job i Marokko og med det andet ben solidt plantet i koordinering til en større redaktionel skydning. Jeg elsker, hvor forskelligartede mine opgaver er, og hvordan det altid lige skal føles lidt umuligt, før alt alligevel falder på plads. Mine venner er nok snart godt trætte af at høre på mine dommedagsprofetier, der – 7-9-13 – ikke er gået i opfyldelse endnu,” fortæller han til Fashion Forum, da vi spørger, hvad han er optaget af lige nu.

Her kan du læse Denis Bjerregaards allerbedste anbefalinger til, hvad du skal se, læse og lytte til lige nu.

Hvad kigger du på for tiden?

“De internationale modeuger er netop rundet af – nu her med Paris som den sidste. Digitalt har jeg siddet front row i stedet for at blive gemt væk bag en søjle på femte række, der kun har ståpladser. Jeg prøver at følge med så godt, jeg kan, så jeg er opdateret og får taget mine noter, uden at jeg føler, at jeg skal se det hele. Saint Laurent og Dries Van Noten er forevigt nogle af mine favoritter. Det, som er lidt synd denne sæson, er, at det er gået cirkus i det at afholde et show, synes jeg. Alle skal lave noget larm og kæmper om at gå viralt –det drejer sig mindre om kollektionen og tanken bag. Siden jeg var barn, har jeg fulgt Tim Blanks rapportere fra modefronten, og jeg elsker at høre ham fortælle. På Business of Fashion lytter eller læser jeg hans opsummeringer af showsene fra hver by. Der er altid lidt mere insight at hente hos ham.

For nyligt har jeg været et smut forbi Arken, der frister med hypnotiserende digitale værker af Refik Anadol, som man kan fortabe sig i. Men endnu mere spændende er Esben Weile Kjærs kuratering af værker fra Arkens egen samling i udstillingen ‘BUTTERFLY!’. Iscenesættelsen alene er besøget værd. En totaloplevelse, jeg virkelig kan anbefale.”

BUTTERFLY! Arkens samling kurateret af Esben Weile Kjær. Jouko Lehtola, Young Heroes, 1995-96. Foto: Lasse Dearman

Hvad er du i gang med at læse?

Freja Wevers Issue Issue Magazine har jeg begravet mig i. Et flot, interessant og moderne take på et magasin. Jeg håber virkelig, at det får lov at blomstre og videreudvikle sig. Den ellers ret sløje danske magasinscene har brug for sådan en titel. Og internationalt har Issue Issue bestemt også en berettigelse. Print har altid fascineret mig, lige fra jeg købte mit første Vogue i DSB-kiosken på Haslev Station – og er til stadighed en kæmpe inspiration.

Ellers er der en lille bog, jeg fra tid til anden vender tilbage til: ‘Askeblomster’ af Patrick Modiano. Opbygningen er svær at holde rede i, og spring i tid gør det ikke nemmere. Måske er det dét, som interesserer mig – at alt ikke er så ligetil, og at jeg, hver gang jeg begynder at læse den, finder en ny måde at tolke historien på. Det, at genbesøge noget, er også noget, jeg gør i mit arbejde. Enten et stylinggreb eller det at insistere på at gennemarbejde en historie eller en række looks, indtil de falder helt på plads. Det er jo essensen af mit arbejde.

En fagbog, der ligger og venter på mig, er en anbefaling fra en god ven: ‘Det æstetiske Menneskedyr’ af Henrik Høgh-Olesen. Det er teorier om, hvorfor vi som menneske har denne hang og trang til det æstetiske sat i et historisk psykologisk perspektiv. Den glæder jeg mig til.”

Fra første udgave af Issue Issue.

Hvad lytter du til?

“Jeg har endnu ikke fundet en podcast, som jeg synes giver mig det, jeg savner, modemæssigt. Jeg kan huske, at jeg hørte ‘The Glossy’-podcastens afsnit om forventningerne til Daniel Lees Burberry debut. Det var kedeligt, uinformeret og ligegyldigt. Hvor er den podcast, der går i dybden, har insider-viden og tør gå på klingen?

Men jeg lytter – og griner – religiøst med på ‘Det, vi taler om’. Det er mit ritual lørdag morgen sammen med kaffe og ostemad på ristet rugbrød. To timer fyldt med sladder… men også lidt mere end det. De har baggrundsviden, sætter tingene og personerne i perspektiv –og det er spændende! Ellers lytter jeg enten til Caroline Polachek’s smukke stemme og flotte lydbilleder eller First Hate og Lust for Youth, som begge giver mig halvnostalgisk synth pop melankoli, som nok er den følelse, jeg elsker allermest.”

Vogue Runway, Dries van Noten.