Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW23, Modeuge

Vinderen af Zalando Sustainability Award AW23 er fundet

Danske Stamm løb med førstepladsen i den bæredygtige konkurrence.
Danske Stamm løb med førstepladsen i den bæredygtige konkurrence.

Ved eftermiddagens prisoverrækkelse vandt Elisabet Stamm med sit brand Stamm Zalando Sustainability Award med en pengepræmie på 150.000 kroner og et partnerskab med Zalando om udviklingen af en capsule-kollektion. Samtidig vil Stamm nu blive tilgængelig via Zalandos salgskanaler, mens capsule-kollektionen også vil blive sat til salg her.

Stamm var en af de tre finalister sammen med ukrainske TG Botanical og svenske Selam Fessahaye. De har alle tre vist deres show i løbet af ugen i Lokomotivværkstedet, hvor prisoverrækkelsen ligeledes fandt sted.

“At vinde Zalando Sustainability Award er både magisk og motiverende. Det er en hyldest til vores unge brand, der er drevet af innovation, diversitet og et æstetisk udtryk med et bæredygtigt fokus. Vi er ydmyge og stolte af at være del af en så vigtig og målrettet platform og få muligheden for at komme i forbindelse med så mange førende indenfor industrien. Prisen gør os i stand til at udvide vores netværk og fortsætte arbejdet med at skabe positive forandringer. Jeg håber også, at jeg vil være i stand til at inspirere andre til at tro på målrettet arbejde og samarbejde på tværs af grænser,” udtalte Elisabet Stamm om at vinde prisen.

Zalandos indkøbschef for Designer & Luxury Lena Sophie Röper fortalte om valget af Stamm som vinder:

“Vi er glade for at kunne annoncere Stamm som den femte vinder af Zalando Sustainability Award ved Copenhagen Fashion Week AW23. Håndværket og broderierne på lædervarerne samt den komplekse konstruktion af dunjakkerne var et højdepunkt. Vi ser frem til at arbejde med Stamm om en eksklusiv kollektion, der udforsker deres alternative designløsninger og innovative idéer.”

“Med offentliggørelsen af Stamm som vinder af denne udgave er det en fejring af brandets uendelige dedikation til at udforske innovative materialesammensætninger og transformative silhuetter. Stamm Exchange’s kreationer er inspirerende, ikke kun gennem deres forbløffende design, men også ved at være bærere af brandets engagement i at støtte og genoprette brugen af håndlavede materialer,” tilføjede Cecilie Thorsmark, CEO i Copenhagen Fashion Week og jurymedlem til Zalando Sustainability Award.

“Vi har et stort ansvar i at designe med integritet og ærlighed”