Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Rains Paris catwalk, AW23
Alle nyheder, Modeuge

“Mest ambitiøse produktion til dato”: Rains fløj højt i Paris

Turbulente tider kræver, at vi alle finder vores indre helt frem, var budskabet til Rains' AW23-show ’Hero’ under Paris Fashion Week. Se kollektionen her.
Turbulente tider kræver, at vi alle finder vores indre helt frem, var budskabet til Rains' AW23-show ’Hero’ under Paris Fashion Week. Se kollektionen her.

Da Rains tilbage i juni 2022 for anden gang viste under herremodeugen i Paris som en del af den officielle kalender, var det med det, de selv kaldte deres “mest innovative kollektion til dato.” Og denne sæson vendte den danske regntøjssucces så tilbage til AW23-sæson med det, de nu kalder deres “mest ambitiøse produktion til dato.”

Torsdag den 19. januar viste Rains sin nye AW23-kollektion ‘Hero’ på Théâtre du Châtelet, til et show, hvor målet var at “remodellere, hvad folk fremover kan forvente af brandet,” som der efterfølgende er udtalt i en pressemeddelelse.

“Vi ville gerne have en venue, der afspejlede den kraft og dynamik, som ‘Hero’-titlen indikerer. Men vi var også klar over, at det ville blive for meget at fortælle historien i urbane eller mere barske omgivelser. Stedet, vi har fundet, er fantastisk. Størrelsen, nuancerne, akustikken; alt forstærker det unikke øjeblik – både i forhold til showet men i overført betydning også de øjeblikke i livet, der bringer vores indre helt frem,” fortæller Philip Lotko, der er medstifter af Rains.

Selve kollektionen viser, at Rains fortsat er dedikeret til sit kærlighedsforhold til det moderne, funktionelle overtøj – men også til de seneste års udforskning af modens mere skulpturelle silhuetter og leg med det visuelle formsprog. Noget, der denne gang kommer til udtryk i inspirationen fra superhelte-ikonografien gennem teatralske kapper, store kraver og metallic-skinnende tekstiler.

“Forandring er et stort tema i de flestes liv lige nu. Det føles som om, at vi står på gyngende grund. Vi kan lade forandringen overvælde os eller søge efter helten indeni os. Med showet og kollektionen forsøger vi at indkapsle alt det, der omkredser helten; positivitet, selvsikkerhed og tro på fremtiden. Det handler om at hoppe i uniformen og blive den helt, der er brug for i disse turbulente tider – den helt, der måske altid har ulmet indeni,” supplerer Tanne Vinter, Head of Design hos Rains.

Se et udvalg af looks fra showet herunder.