Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

“Vi vil blive mindet om, at iværksætteri og kreativitet altid har været i centrum"

I næste uge åbner Magasin du Nord Museum dørene til udstillingen ’Wessel & Vett Fashion Prize – 10 år med Danmarks største modepris’, der ser tilbage på prisens betydning gennem tidligere modtagere som Cecilie Bahnsen, A. Roege Hove og sidste års vinder, Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen.
I næste uge åbner Magasin du Nord Museum dørene til udstillingen ’Wessel & Vett Fashion Prize – 10 år med Danmarks største modepris’, der ser tilbage på prisens betydning gennem tidligere modtagere som Cecilie Bahnsen, A. Roege Hove og sidste års vinder, Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen.

Da Wessel & Vett Fashion Prize i november løb af stablen, var det samtidig markeringen af prisens ti års jubilæum. I et årti har Wessel & Vett Fond med Nina-Wedell-Wedellsborg i front, som etablerede prisen tilbage i 2012, støttet, dyrket og fremmet dansk designtalent. Og nu følges jubilæumsfejringen op med åbningen af en ny udstilling på Magasin du Nord Museum; ’Wessel & Vett Fashion Prize – 10 år med Danmarks største modepris’.

Her ses der tilbage på tiden, siden den første pris blev uddelt til Peter Jensen i 2012 og til udstillingen præsenteres et udvalg af vindere gennem tiden – en liste, der afspejler prisens betydning og øje for talent med anerkendte navne som Anne Sofie Madsen, Cecilie Bahnsen, A. Roege Hove, Emilie Helmstedt og Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen, der fik overrakt prisen i 2022.

Tobias Birk Nielsen vinder af Wessel & Vett prisen
Tobias Birk Nielsen vandt prisen i november 2022. 

“Jeg føler en kæmpe taknemmelighed, ydmyghed og stolthed over, at Wessel & Vett Fashion Prize i ti år nu har dyrket dansk designtalent. Det er fantastisk, at vi kan skrue tiden tilbage og skue tidligere vinderes, samt vinderen for 2022, Tobias Birk Nielsens, design gennem montrer udstillet på Magasin du Nord Museum. Vi vil blive mindet om, og det vil være tydeligt, at prisens kerneværdier, iværksætteri og kreativitet, gennem tiden altid har været i centrum. Jeg er ærefuld over at kunne bygge videre på arven fra Theodor Wessel og Emil Vett og fortsætte deres iværksætterånd gennem bæredygtige og fremtrædende initiativer i branchen,” lyder det i en pressemeddelelse fra Nina Wedell-Wedellsborg, der foruden at være prisens grundlægger også er bestyrelsesmedlem i W&V Fond.

Foruden tidligere vinderes arbejde er det med udstillingen også målet at dykke ned i de værdier og kriterier, der vægtes højest i konkurrencen, herunder designtalent, bæredygtighed og entrepreneurskab. Men prisens historiske betydning og tilknytning til Magasin bliver ligeledes berørt ved at dykke ned i værdierne bag Emil Vett og Theodor Wessels grundlæggelse af stormagasinet. Værdier, som har været med til at danne grundlag for Wessel & Vett Fashion Prize i dag, samt Magasins historiske modelsaloner, som eksisterede fra 1913 til 1976, og disses betydning for dansk mode i det 20. århundrede.

Christian Dior på besøg på modesalonen hos Magasin. 

Udstillingen ’Wessel & Vett Fashion Prize – 10 år med Danmarks største modepris’ åbner den 19. januar til den 26. februar 2023 på Magasin du Nord Museum.