Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Kultur, KULTURANBEFALINGER

“På kanten til et udfordrende 2023 må det være noget af det mest relevante læsning for modebranchen"

For Brand Director Tina Svoldgaard står julen i afslapningen, naturen og kulturens tegn, for der skal samles energi til en heftig start på det nye år. Læs hendes bedste kulturanbefalinger til inspiration og oplysning her.
For Brand Director Tina Svoldgaard står julen i afslapningen, naturen og kulturens tegn, for der skal samles energi til en heftig start på det nye år. Læs hendes bedste kulturanbefalinger til inspiration og oplysning her.

For Tina Svoldgaard startede december med et nyt job hos Spalt PR som Brand Director. Og med en lang karriere indenfor PR bag sig – blandt andet som Managing Director hos Agency V, Head of Communication hos Revolver, PR-konsulent hos Soulland og tidligere moderedaktør hos Soundvenue – ved Tina Svoldgaard, hvordan man holder sig opdateret – både inden- og udenfor modebranchen. Derfor er det heller ikke tilfældigt, hvad der bliver tændt for på både anlæg og fjernsyn, eller hvilke sider der bladres igennem, når der skal kobles lidt af. Læs med for at få hendes bedste kulturanbefalinger lige nu.

Hvor skal du holde juleferie?

“Vestfyn. Her er jeg vokset op, og jeg skal hjem til jul. Den 25. december kører vi en tur til sydspidsen af Langeland. Naturen er helt enestående her, og du kan næsten ikke undgå at møde nogle af de vilde heste, der løber frit omkring året rundt. Dagene mellem jul og nytår forstiller jeg mig bliver en blanding af e-mails på sofaen, gåture i Dyrehaven og ret meget Netflix. Jeg skal lade op til 2023, der starter ud i Firenze og Paris, inden Copenhagen Fashion Week står for døren i slutningen af januar.”

Hvad skal du se denne vinter? 

“Den 5. januar har ‘Copenhagen Cowboy’ af Nicolas Winding Refn (eller NWR om man vil) endelig premiere på Netflix. Jeg ved ikke, hvad vi kan forvente. Det lader til, at meningerne er blandede. Uanset, må serien være et must alene for det æstetiske. Mine forventninger er anderledes høje, når det kommer til den britiske designer Martine Rose. Torsdag den 12. januar klokken 19.00 holder hun show på Pitti Uomo i Firenze, og jeg glæder mig virkelig meget – både til showet og til at følge hendes næste steps i karrieren.”

Martine Rose SS22 lookbook, @martine_rose

Hvad skal du læse denne vinter?

“Jeg skal tage mig sammen til at læse Ana Andjelics bog, ’The business of Aspiration’. Her forsøger Ana at belyse nogle af de massive ændringer, vi ser i forbrugskulturen lige nu. Nye sociale, kulturelle og miljømæssige kapitaler er i spil og sætter de traditionelle økonomiske statussymboler på prøve. Her på kanten til et udfordrende 2023 må det være noget af det mest relevante læsning for modebranchen; uanset om du arbejder med branding eller forretningsudvikling. Skal jeg anbefale noget lidt mere light læsning, vil jeg anbefale at læse artiklen ‘Why You Should Hire an Influencer With a Day Job’. Du finder den på Business of Fashion.”

Ana Andjelic’ bog ‘The Business of Aspiration’. Udgivet 2020. Forlag: Routledge.

Hvad skal du lytte til denne vinter?

“Jeg skal høre Thomas Helmigs ‘Midnat i Europa’ på jukeboksen på Amigo Bar i de sene nattetimer med mine venner. Gerne på repeat. Det er kuren mod alt; en dårlig dag på jobbet, rod i kærligheden og generelt bare en flugt fra verden anno 2022. Jeg lytter også en del til podcasten ‘Brinkmanns briks’, der zoomer ind på tidens tendenser særligt med fokus på arbejdsliv. Det er for eksempel afsnit som ‘Vi holder møde!’ og ’Sådan undgår du stress på arbejdet – sig op’.”