Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

“Reparation og genbrug er blevet en kreativ drivkraft:”Ny museumsudstilling undersøger modefænomen

Copenhagen Contemporary sætter til februar – i samarbejde med Alpha – fokus på modens øgede fokus på deadstock og reparation gennem værker fra både designere og kunstnere.  
Copenhagen Contemporary sætter til februar – i samarbejde med Alpha – fokus på modens øgede fokus på deadstock og reparation gennem værker fra både designere og kunstnere.  

“Et nyt æstetisk fænomen breder sig i disse år på tværs af billedkunst og modedesign: Reparation og genbrug er blevet en kreativ drivkraft, som resulterer i smukke, eksperimenterende kreationer.”

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Copenhagen Contemporary, der netop har offentliggjort sit årsprogram for 2023. Et program, der lægger ud med udstillingen ’Beautiful Repair. Mending in Art and Fashion’.

Her undersøger museet – i samarbejde med Alpha – hvordan nye æstetiske udtryk opstår i tidens brug af genbrugsmaterialer, deadstock og avancerede reparationsteknikker, som beriger vores beklædning med historier og giver det nyt liv. Og derigennem, hvordan vi som mennesker kommunikerer med vores omgivelser via mode og den betydning, som vi tillægger vores tøj.

Rasmus Myrup

Selve udstillingen præsenterer værker af modedesignere som Marie Sloth-Rousing, der vandt Alpha-, dengang Designers’ Nest-prisen, i 2018, finske Idaliina Friman, der vandt i 2021, og Kristine Sehested-Blad, som i 2018 kom på en tredjeplads. De udstiller side om side med kunstnere som Rasmus Myrup og Anna Wæhrens.

’Beautiful Repair. Mending in Art and Fashion’ løber fra den 01. februar til 03. september 2023.

LÆS OGSÅ: 

“Toppen af nordisk talent”: Her er finalisterne til Alpha Award 2023