Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Over en halv million i overskud – jubilæumssmykke forgylder designstuderende

Der var godt salg i Georg Jensens jubilæumssmykke til Dronningen – overskud på 650.000 kroner går til nyt legat på Designskolen Kolding.
Der var godt salg i Georg Jensens jubilæumssmykke til Dronningen – overskud på 650.000 kroner går til nyt legat på Designskolen Kolding.

I går kunne vi skrive, at branchen har skærpet sit fokus på nye talenter – senest med Modströms nye legat til studerende på landets kreative uddannelser. Og nu er nyheden om endnu et legat landet. Denne gang med et royalt islæt, idet Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond har doneret 650.000 kroner til Designskolen Kolding, som skal bruges til at oprette legater til studerende inden for design af smykker og accessories.

Pengene kommer nemlig direkte fra en af Danmarks mest ikoniske smykkevirksomheder, Georg Jensen, og består af overskuddet fra Dronningens jubilæumssmykke, der blev lanceret i forbindelse med hendes 50-års regeringsjubilæum.

“Donationen har meget stor værdi, den giver os en unik mulighed for at bakke op om vores særligt talentfulde studerende, som arbejder i smykke- og accessoriesfeltet, og som ønsker at dygtiggøre sig gennem studier i udlandet – fagligt såvel som personligt,” lyder det i en pressemeddelelse fra rektor Lene Tanggaard.

Designskolen Kolding er den eneste uddannelsesinstitution i Danmark, som tilbyder en accessory-linje på højeste videregående niveau. Det er blandt andet studerende herfra, der fremover kan få del i midler til blandt andet at rejse ud og undersøge anderledes formudtryk, håndværkstilgange og produktionsteknikker, og “dermed være med til fortsat at udvikle den stærke, danske tradition for smykke- og accessoriesdesign,” som Designskolen Kolding udtrykker det i pressemeddelelsen.