Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Ilse Jacobsen er død

Den danske designer og forretningskvinde sov i går ind på hospitalet efter at have været i behandling mod kræft siden august 2021.
Den danske designer og forretningskvinde sov i går ind på hospitalet efter at have været i behandling mod kræft siden august 2021.

Iværksætter, forretningskvinde, designer og grundlægger af Ilse Jacobsen Hornbæk Ilse Rohde Jacobsen gik i går bort efter kort tids sygdom. Hun blev 62 år. Det skriver hendes virksomhed IJH A/S i en pressemeddelelse i dag.

Heri står der, at Ilse Jacobsen var ramt af en aggressiv kræftform, som hun har været i behandling for siden august 2021, og som i går fik hende til at sove ind på hospitalet omgivet af sin nærmeste familie.

Ilse Jacobsen har siden 1993, hvor hun åbnede sin første Ilse Jacobsen Hornbæk-butik, været en aktiv profil i den danske modebranche. Ikke mindst efter hun i 2000 for første gang sendte de genkendelige, snørrede gummistøvler på gaden og gjorde sit indtog i kvinders skoskabe landet over. Siden er kollektionerne udvidet med både overtøj, dametøj, accessories og en skønhedsserie. Ligesom at der også er blevet åbnet butikker i både ind- og udland samt blomsterbutikken Blomsten og hendes spa, Kurbadet, i Hornbæk, der slog dørene op i 2013. De seneste år har virksomheden dog også været præget af den store personalesag, som virksomheden og Ilse Jacobsen som person endte i i 2018. En sag, der blandt andet førte til, at Ilse Jacobsen selv og hendes mand Jesper Bo Jacobsen trådte ud af ledelsen, og Trine Frausing overtog rollen som CEO i august 2019.

Om virksomhedens fremtid står der i pressemeddelelsen:

“I Ilses ånd og med medarbejdere, ledelse og direktion, som Ilse havde stor tiltro til, kører Ilses univers ufortrødent videre om muligt med endnu større dedikation og ansvarsfølelse for hendes imponerende livsværk, heriblandt den globale livsstilsvirksomhed IJH A/S og BLOMSTEN by ILSE JACOBSEN.”