Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Økonomi

Nyt Bitte Kai Rand-regnskab: Fra "dramatisk fald" til en "meget positiv udvikling"

Grundet en “væsentlig stigning i omsætningen” kunne brandet lukke bøgerne for 2021/22 med betydelig vækst over hele linjen. Men som hos mange andre bliver indeværende år en helt anden historie.
Grundet en “væsentlig stigning i omsætningen” kunne brandet lukke bøgerne for 2021/22 med betydelig vækst over hele linjen. Men som hos mange andre bliver indeværende år en helt anden historie.

Fra “dramatisk fald” til en “meget positiv udvikling”

Det var ikke overraskende coronakrisen, der var at bebrejde, da Bitte Kai Rand lukkede bøgerne for perioden 01. april 2019 – 31. marts 2020 med pludselige røde tal på bundlinjen. For pandemien betød, at virksomhedens omsætning “faldt dramatisk,” som der dengang blev skrevet i ledelsesberetningen. Men nu har Bitte Kai Rand netop fremlagt rapport for 2021/22 – og den fortæller en helt anden historie.

Allerede i regnskabsåret 2020/21 vendte udviklingen tilbage til et før-corona-leje, men især den sidste del af 2021 – hvor Bitte Kai Rand i øvrigt kunne fejre sit 40-års jubilæum – og starten af 2022 viste sig at blive rigtig gunstig år for brandet.

I regnskabet ses det nemlig, at bruttofortjenesten er steget til 25,3 millioner kroner fra 19,9 millioner og bundlinjen, årets resultat efter skat, lyder på 8,2 millioner kroner mod sidste års 2,5 – og de minus på 3,4 millioner kroner, som man så året før det. Den gode fremgang ses også i virksomhedens egenkapital, der er vokset fra 16,5 millioner kroner til 24,7 millioner.

Ifølge ledelsen, med direktør Michael Niels Rand i front, er resultatet da også “meget tilfredsstillende,” som der står skrevet i regnskabets ledelsesberetning. En beretning, hvor der også står, “den meget positive udvikling skyldes blandt andet en væsentlig stigning i omsætningen.”

Sværere tider venter forude

Men selvom 2021 for manges vedkommende blev et godt år set gennem de økonomiske briller, tegner 2022 – og måske især 2023 – ikke til at kunne holde niveauet. Og det er også tilfældet for Bitte Kai Rand, der ligesom flere andre i branchen forventer hårde kår den kommende tid.

“Starten af indeværende regnskabsår (2022/2023) frem til september har været tilfredsstillende. Den negative udvikling i samfundsøkonomien begyndte i august at sætte sit præg på detailomsætningen, og afmatningen i detailforbruget forventes at fortsætte i den resterende del af regnskabsåret, og det forventes således, at resultatet for helåret 2022/2023 bliver noget ringere end 2021/2022,” skrives der videre om fremtidsudsigterne.

LÆS OGSÅ:

“Hold op, hvor har jeg tænkt på at stoppe mange gange”: Bitte Kai Rands brand runder 40 år