Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Samlede modeller til Cecilie Bahnsen i Paris
Alle nyheder, Modeuge

En hyldest til ’hverdags-couture’: Cecilie Bahnsen gentog Paris-succes

Cecilie Bahnsen lagde i går endnu et klædeligt lag til sit til imponerende univers med det blot andet fysiske show under Paris Fashion Week.
Cecilie Bahnsen lagde i går endnu et klædeligt lag til sit til imponerende univers med det blot andet fysiske show under Paris Fashion Week.

Det var med flere komplekse snit og materialer, at Cecilie Bahnsen endnu engang hævede barren for sit design, da hun tilbage i marts for første gang holdt fysisk show som en del af den officielle kalender til modeugen i Paris. Men nu siger kalenderen fashion month igen, og den danske designer og hendes voksende team indtog i går endnu en gang catwalken i byernes by – denne gang i den intime gårdhave ved Cour Mansart Monnaie de Paris. Her viste brandet et show, der under titlen ‘We Are Water’ var centreret om små podier med changerende, delikate vandfyldte glasværker skabt af kunstner Nina Nørgaard.

Med ønsket om at fejre ’hverdags-couture’ – noget, som Cecilie Bahnsen selv må siges at udleve i allerhøjeste grad ­– havde Moon, der endnu en gang havde en genial finger med i spillet, varmet op til showet på de sociale medier med videoer af Bahnsen-klædte modeller på vej til showet igennem Paris’ gader, så både fodgængerfelter, metroer og busser fik en klædelig Bahnsensk’ opgradering.

Da de kom frem, var det til visningen af en SS23-kollektion, hvor Cecilie Bahnsen byggede sikkert videre på sidste sæsons succes. Blandt andet gennem den sprængte farveskala med endnu et skridt væk fra de helt blege pasteller og et nærmere de klare toner med en palette af hvid, sort, både lys og klar blå, lavendel og helt frisk grøn, som vi også så sidste sæson – nu også suppleret af et nyt metallisk udtryk gennem skinnende sølv-blondekjoler. Generelt var materialerne mere skinnende end matte, blandt andet i form af kjoler i silke med bølgende vævningsteknikker, der nærmest fik dem til at se ud til at være i flydende form. En tydelig reference til showets titel, der endnu en gang flyder subtilt i den overlegne detaljegrad, som designeren har for vane – til glæde for alle os, der elsker at gå på opdagelse heri.

“Det er en drøm, der er kommet i opfyldelse,” sagde Cecilie Bahnsen efter sin debut tilbage i marts – og drømmen lever tydeligvis videre i bedste behold.