Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS23, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Københavns mest poetiske location løftede Skall Studio endnu et niveau op

Skall Studio understregede på fineste vis kærligheden til Indien foran Palmehuset i morges. Her er tre højdepunkter fra et show, der bød på mange flere.
Skall Studio understregede på fineste vis kærligheden til Indien foran Palmehuset i morges. Her er tre højdepunkter fra et show, der bød på mange flere.

Skall Studio, Botanical Garden, onsdag den 10. august 2022 klokken 09.30

1. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Det er en kliché, jeg ved det, men det betyder altså noget, hvilke rammer man vælger at præsentere sin kollektion i. Og her må man sige, at Skall-søstrene Julie og Marie Skall, der står bag brandet Skall Studio, havde valgt rigtigt i dag. I en af Københavns smukkeste haver, Botanisk Have, på terrassen foran Palmehuset, viste de denne morgen deres SS23-kollektion, på en dag, hvor sensommersolen bragede ned. At dagens tema og inspiration var søstrenes elskede Indien, havde vejrguderne i hvert fald ikke misset. Uanset bandt den smukke setting en fin sløjfe på en kollektion, der tro mod brandets DNA emmede af boheme, romantik, ro og fordybelse.

2. Et univers, man vil svæve direkte ind i

Skall Studio har de seneste par år for alvor formået at stadfæste deres originale og gennemførte designunivers hos forbrugerne, så selv de største boheme-skeptikere ikke kan undgå at få lyst til at svæve direkte ind i deres sfære. Om det er, fordi deres tøj er af høj kvalitet, godt håndværk og skabt til ægte kvindekroppe, er én mulighed. En anden er, at deres udtryk er så gennemført og budskab så rent, at man mærker søstrenes oprigtige begejstring for det, de laver. Mærker, at de rent faktisk selv lever den livsstil, de fordrer andre til gennem deres tøj. Her var nye udgaver af de forventede – og efterhånden signatur – luftige, gulvlange kjoler og tunikaer. Flæsetoppe, gedigen strik og lange nederdele. Små sløjfedetaljer, blonder og broderier. Stråtasker, diskrete lag-på-lag og bløde bomuldssæt. Holdt i tonerne hvid, sort, beige, creme, selvfølgelig, men også forfriskende leg med nye mønstre og farver i form af dueblå, indigo og koral. Ligeledes var der udviklet videre på de seneste sæsoners øgede fokus på overtøj og tailoring gennem blandt andet velsiddende jakkesæt i bløde silhuetter. Enkelte indgange sendte tankerne tilbage til nogle af de første shows fra Skall Studio med flere næsten asketiske looks i en smuk, groft vævet hørkvalitet, hvorimod andre looks – som et fint koralfarvet sæt bestående af binde-bluse og nederdel, smukt båret af Caroline Bille Brahe – pegede mere fremad. Som en lille delikat forsmag på alt det, vi stadig har til gode at se fra brandet.

3. Rene tekstiler – og ren samvittighed

Skall Studio har fra dag ét vokset organisk på en bund af bæredygtige principper. Og selvom det kan være nemt at lade virksomhedens nylige store vækst overskinne det, har designsøstrene også her været tro mod dem, de er, og det, de har skabt. Hver sæson tager dem videre på rejsen mod en renere industri, denne gang i form af en kollektion, som – foruden mange genanvendte tekstiler – blandt andet bestod af 87 procent monofibre. Noget, der er hårdt brug for i en tid, hvor kravet til netop genanvendelse bliver større og større.

Se hele kollektionen her.