Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

3 vigtige artikler om bæredygtig omstilling i år

En ny lov, der bliver “fuldstændigt definerende” for branchen, en opsigtsvækkende undersøgelse af danskernes tøjforbrug og tre vigtige anbefalinger til modens grønne genstart.
En ny lov, der bliver “fuldstændigt definerende” for branchen, en opsigtsvækkende undersøgelse af danskernes tøjforbrug og tre vigtige anbefalinger til modens grønne genstart.

1. Ny EU-strategi for tekstiler er “den største omvæltning siden globaliseringen”

Frem mod 2030 skal der med lovgivning gøres op med fast fashion og greenwashing af modeindustrien. Sådan lød budskabet, da Europa-Kommissionen vedtog sin nye strategi for bæredygtige og cirkulære tekstiler i marts i år. En strategi, der, ifølge modeforsker Else Skjold, bliver “fuldstændigt definerende” for branchen fremover, som hun formulerede det, da hun gæstede Fashion Forums podcaststudie tilbage i april.

Læs vores artikel om strategien her og hør vores interview med Else Skjold i Fashion Forum på lyd her.

2. Danske kvinder foretrækker ikke længere nyt tøj over genbrug

At genbrug er blevet mere populært, er ingen nyhed, men at over halvdelen af de danske kvinder mener, at det er lige så godt som nyt tøj, vidner om store forandringer i vores opfattelse og forbrug af mode nu og i fremtiden.

Det viste en ny undersøgelse af de nordiske forbrugeres tøjvaner, som vi så nærmere på i starten af 2022.

3. Taskforce klar med 3 anbefalinger til en grønnere modebranche

Da regeringen i 2020 besluttede at afsætte midler til at genstarte blandt andet mode- og tekstilbranchen, skulle det være en grøn genstart. I marts 2021 blev der derfor oprettet en politisk udpeget taskforce til formålet, og i februar i år var taskforcen så klar med sine anbefalinger. Anbefalinger, der blandt andet går på, at der hurtigst muligt bliver etableret et partnerskab for bæredygtigt tøj og tekstiler, som kan være et forum for koordinering, videndeling og samarbejde.

Læs de tre konkrete anbefalinger – og reaktioner på dem – her.