Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

ALT for damerne løfter sløret for de nominerede til årets Guldknap

Guldknappen, ALT for damernes designpris, skal endnu engang uddeles – og årets tre nominerede har gjort sig bemærket på hver sin måde.
Guldknappen, ALT for damernes designpris, skal endnu engang uddeles – og årets tre nominerede har gjort sig bemærket på hver sin måde.

ALT for damernes Guldknap-pris uddeles vanen tro til et mærke, der har gjort sig særligt bemærket i det forgangne år – og i år gælder det Rabens Saloner, Samsøe Samsøe og DAY Birger ét Mikkelsen. Det er nemlig de tre nominerede til Guldknappen 2022. Det skriver magasinet på ALT.dk.

Ifølge ALT for damerne, er Rabens Saloner på listen, fordi det er “indbegrebet af moderne boheme,” samtidig med at de “tapper ind i aktuelle trends, men altid med sit helt eget twist.”

Birgitte Raben, kreativ direktør og ejer, siger selv om nomineringen:

“At blive nomineret til Guldknappen er en anerkendelse af, at vi med Rabens Saloner har ramt noget særligt i modebranchen. Det, at vi bliver set i branchen, betyder noget, og jeg er glad og stolt over at Rabens Saloner er nået hertil.”

Rabens Saloner AW22 / Foto: CFW

En velfungerende relancering og “sikre hits”

DAY Birger ét Mikkelsen er nomineret for blandt andet deres succesfulde relancering – en relancering, som kreativ direktør Christina Exsteen fortalte om i et interview med Fashion Forum sidste år. Som ALT for damerne skriver, er “DAY gået ind i 2020’erne med en ny energi, der rammer plet i en tid, hvor danske kvinder elsker det klassiske look med få, men gennemtænkte detaljer. Brandet laver styles, som kan bruges i mange år fremover og kombineres på mange måder.” Selv siger Christina Exsteen;

“Vi startede en ny rejse for DAY Birger ét Mikkelsen for to år siden; vi ville have relevans i kvinders liv igen. Give kvinden en treat og gøre det nemt at være velklædt og gå styrket ud i verden … Så når vi i dag er nomineret til en flot pris som ALT for damernes Guldknap er vi både stolte, beæret og taknemmelige.”

Årets sidste nominerede, Samsøe Samsøe, har fundet vej til listen for deres evne til sæson efter sæson at levere “sikre hits til kvinder i alle aldre.” Ifølge magasinet, taler brandet ind i “den skandinaviske designtradition og kombinerer streetstyle med mere feminine looks med legesyge prints og klædelige silhuetter.”

“Jeg er meget stolt og beæret over, at jeg – sammen med resten af womenswear-designteamet – er nomineret til Guldknappen. Jeg er meget stolt af alt det, vi er i gang med at opbygge hos Samsøe Samsøe. Vi arbejder hårdt for at være mere inkluderende, og vi har derfor altid de mennesker, der køber vores designs, og deres kroppe i tankerne, når vi skaber nye designs. Denne nominering er en forsikring af, at vi er på rette vej,” lyder det fra Meme Fagiuoli, der er head of womenswear hos Samsøe Samsøe.

Samsøe Samsøe AW22 / Foto: CFW

Som altid er Guldknap-prisen en læserpris, hvorfor vinderen skal vælges af magasinets læsere – du kan stemme her. Årets vinder udnævnes den 2. oktober 2022 til en stor prisoverrækkelse i Operaen i København.