Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Økonomi

DK Company: “Vi er både taknemmelige, ydmyge og særdeles tilfredse”

Den danske modekoncerns årsregnskab for 2021 er nu fremlagt – og væksten taler for sig selv.
Den danske modekoncerns årsregnskab for 2021 er nu fremlagt – og væksten taler for sig selv.

2021 var året, hvor DK Company kunne fejre 20-års jubilæum. Men det var ikke det eneste, som den danske modekoncern kunne fejre sidste år. Det viser koncernens nye årsregnskab for året. Et regnskab, som DK Company allerede selv luftede tilbage i februar, men som i dag er blevet endeligt offentliggjort. Og her ser man, at jubilæumsfejringen blev suppleret med en gave i form af endnu et rekordresultat for koncernen. Efter at have leveret ny rekord både sidste og forrige år også, vel at mærke.

Omsætningen nåede op på lige over 3,9 milliarder kroner mod 3,25 milliarder i 2020. Altså et hop på 20 procent. Også bundlinjen voksede voldsomt. Her finder man knap 474 millioner kroner mod 284,4 millioner sidste år. Resultater, som da også vækker stor begejstring i ledelsen, hvor koncerndirektør og hovedaktionær Jens Poulsen tilbage i februar udtalte:

“Med baggrund i fire måneders corona-nedlukning af mange butikker i Europa er vi både taknemmelige, ydmyge og særdeles tilfredse med årets resultat. Det er en kæmpe holdpræstation under ledelse af de tre medejere Kasper Philipsen, Jens Obel og Søren Lauritsen, hvor vores medarbejderes fleksibilitet, forandringsvillighed og fight har gjort en kæmpe forskel. Jeg glæder mig over, at vi har en stærk wholesale-forretning båret på alle tre domiciler i Ikast, København og Vejle samt en sund vækst i både online og retail.”

Det mest udfordrende år til dato

Men rekordresultater og jubilæum til trods har 2021 ikke været nemt. Hverken for DK Company eller resten af den danske modebranche, for den sags skyld.

“Trods rekordresultatet har det været det mest udfordrende år i vores 20 års historik. Først kæmpede vi med nedlukninger i Europa efterfulgt af historisk kaos inden for logistik og fragtsystemer i hele verden samtidig med markante udfordringer i forsyningskæden for hele tekstilindustrien. Det er med stor tilfredshed, at vi har formået at finde konstruktive løsninger med vores samarbejdspartnere og kunder ud fra vores filosofi om at skabe win-win for alle,” lød det videre fra Jens Poulsen, der dog spår bedre tider i 2022.

Ifølge DK Company selv, vil 2022 nemlig byde på generel god stigning i ordrebeholdningen og forventer derved vækst på 10 procent på toplinjen med et resultat før skat på niveau med 2021.