Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Økonomi

Tøjkoncern leverer rekordresultat på trods af coronakrise – igen

Den danske koncern DK Company fremlægger årsregnskab for 2020, der har været præget af nedlukning og et fald i omsætningen. Alligevel leverer koncernen rekordresultat.
Den danske koncern DK Company fremlægger årsregnskab for 2020, der har været præget af nedlukning og et fald i omsætningen. Alligevel leverer koncernen rekordresultat.

Året 2020 gik for de fleste uden de helt store shoppeture. Alligevel er DK Company kommet igennem det med et markant overskud. Selskabet landede nemlig et rekordresultat for 2020 på knap 335 millioner kroner før skat mod lige over 182 millioner året før.

Resultatet er dog ikke kommet helt uden bump på vejen. De lange perioder med lukkede shoppingcentre og butikker har kunnet mærkes hos DK Company, der efter 18 år med voksende omsætning nu har oplevet et fald i omsætningen på 3,9 procent i forhold til sidste år. Hvilket betyder, at nettoomsætningen landede på lige over 3,25 milliarder kroner i forhold til knap 3,4 milliarder sidste år i 2019. Det oplyser virksomheden om det regnskab, der bliver offentliggjort i næste uge. 

Faldet i omsætningen var dog ikke helt uventet. Ifølge selskabets direktør Jens Poulsen skyldes det den tumultariske situation, som pandemien har sat detailbranchen i.

“I marts/april måned sidste år så krisen uoverskuelig ud, og sigtbarheden var lig nul. I maj begunstiges vi af det held, at butikkerne lukker op igen, og vi får leveret hovedparten af sommerkollektionen ud. De kommende måneder præsteres et flot salg hos vores kunder helt frem til nedlukningen igen i december. Aldrig før i historien har vi oplevet så stor en variation af nedsmeltning og opblomstring,” udtaler han i en pressemeddelelse.

Men mens virksomhedens detaildel har været under voldsomt pres med lukkede butikker, så har koncernens seneste opkøb fået en rigtig god start. I februar 2020 lige før krisen opkøbte DK Company den tyske onlineplatform MeineMarkenMode – og det har vist sig at være god timing, da både MeineMarkenMode og DK Companys onlinesalg generelt er vokset mærkbart under coronakrisen.

Medarbejdere måtte gå 20 procent ned i løn

Den faldende omsætning har dog ikke påvirket årets resultat. Tøjkoncernen har nemlig omstillet sig til den uforudsigelige pandemi ved at skære i udgifterne – blandt andet på medarbejdersiden.  

“Vi gjorde klar til at miste 30 procent af omsætningen med et mål om at reducere omkostningerne tilsvarende med 30 procent. Medarbejderne støttede op og gik 20 procent ned i løn. Desværre måtte vi samtidig sige farvel til en række gode medarbejdere,” siger Jens Poulsen om de 125 medarbejdere, der i marts 2020 blev opsagt. Et tal, der siden er vokset til 160.

Lønnedgangen var dog kun for en kort bemærkning.

“Heldigvis blev både salget af sommervarer og også efteråret langt bedre end frygtet. Vi tilbagebetalte derfor allerede i juni 2020 vores medarbejdere lønnedgangen,” udtaler Jens Poulsen.

Derudover har DK Company skåret i udgifter til messer, marketing og rejser.

Corona kaster skygger langt ind i 2021

Selvom vi er på vej ud af coronakrisen, spår DK Company et svært år forude. Efter små fire måneders nedlukning i starten af året i det meste af Europa er selskabets forventning til 2021, at næste årsregnskab vil være stærkt præget af krisen.

Det skyldes ikke kun nedlukning, men også at vaccineprogrammet er forsinket, samtidig med at både fragtrater og råvarepriser stiger eksplosivt. Trods svære markedsforhold forventer DK Company dog at kunne øge både top- og bundlinje i regnskabsår 2021 sammenlignet med 2020.

“Jeg tror og håber på, vi får en god sommer, og at vaccinen kan hjælpe os til et godt andet halvår, men markedsvilkårene er svære lige nu,” siger Jens Poulsen til FashionForum.