Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs

DM&T: Det skal du være opmærksom på i forhold til Ukraine

Brancheorganisationen står klar med råd og vejledning til virksomheder, der handler i enten Ukraine eller Rusland.
Brancheorganisationen står klar med råd og vejledning til virksomheder, der handler i enten Ukraine eller Rusland.

Den alvorlige situation i Ukraine påvirker også de danske virksomheder, der har aktiviteter i Ukraine eller Rusland. Udover det personlige plan, hvor dette er den værst tænkelige situation, oplever brancheorganisationen DM&T i denne tid henvendelser fra mode-, tekstil- og livsstilsvirksomheder med tilknytning til de to lande. Det fortæller international chef i DM&T, Michael Hillmose:

“Vi har modtaget en hel del henvendelser efter invasionen af Ukraine, som naturligt nok afføder en masse spørgsmål. Det handler om mange forskellige forhold, herunder sanktioner, kontraktforhold og generelle handelsspørgsmål.”

DM&T har derfor valgt at samle al information de har i artiklen Invasionen af Ukraine: Det skal du være opmærksom på. Artiklen bliver løbende opdatereret, som DM&T og deres eksperter modtager nye informationer fra danske myndigheder, udenlandske samarbejdspartnere og søsterorganisationer for at holde branchen opdateret.

Den danske import af tøj, sko og tekstiler fra Ukraine beløber sig til godt 250 millioner kroner, mens eksporten af sko og beklædning herfra til Ukraine er på begrænsede 30 millioner kroner. Det oplyser DM&T . Her står der også, at flere danske virksomheder – primært private label-virksomheder og enkelte tekstilvirksomheder   – har etableret egne fabrikker i Ukraine og beskæftiger 2-3.000 lokale medarbejder, mens der ikke nogen dansk modeproduktion i Rusland og eksporten hertil begrænser sig til 100 millioner kroner.

Hvis du har forhold eller cases, vi skal være opmærksomme på i forhold til situationen, er du velkommen til at kontakte redaktionen på job@fashionforum.dk

Læs mere hos DM&T her

Sådan hjælper du bedst det ukrainske folk lige nu