Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Navne, NAVNENYT

Dansker indtager direktørpost i svensk milliardforetagende

Når NA-KD skal have ny administrerende direktør, bliver det branchekendte Anders Kristiansen. Nuværende direktør og grundlægger, Jarno Vanhatapio, bliver i virksomheden for at arbejde med produkt, brand og innovation.
Når NA-KD skal have ny administrerende direktør, bliver det branchekendte Anders Kristiansen. Nuværende direktør og grundlægger, Jarno Vanhatapio, bliver i virksomheden for at arbejde med produkt, brand og innovation.

250 millioner amerikanske dollar svarende til mere end 1,6 milliarder kroner. Så stor var svenske NA-KD’s nettoomsætning i 2021 – virksomhedens kun sjette driftsår.

Men nu skal NA-KD, der med over 1.000 forhandlere verden over er et af verdens hurtigst voksende modemærker, have ny direktør. På trods af covid19 og logistiske forstyrrelser har NA-KD næsten fordoblet sit salg siden 2019, samtidig med at resultaterne på bundlinjen er blevet forbedret. Det er altså en sund forretning, som den kommende CEO, Anders Kristiansen, overtager.

NA-KD har på kort tid foretaget en imponerende rejse og opbygget et modeimperium på det europæiske marked. Med min tidligere erfaring ser jeg meget frem til at udvide til flere kontinenter og fortsætte med at etablere virksomheden som den førende aktør, når det kommer til bæredygtig mode,” udtaler Anders Kristiansen i en pressemeddelelse. Han har tidligere besiddet poster som administrerende direktør for Esprit og vice president for Bestseller Fashion Group i Kina.

NA-KD’s vækst er delvist drevet af en succesfuld app-lancering med 1,5 millioner downloads på kun seks måneder. Virksomheden er desuden kendt for sin stærke tilstedeværelse på sociale medier, især Instagram, hvor virksomheden har over tre millioner følgere. Anders Kristiansens mission bliver at lede NA-KD’s fortsatte vækstrejse fra hovedkontoret i Göteborg i Sverige.

LÆS OGSÅ: ‘BLANCHE VIL SIKRE INTERNATIONAL OG DIGITAL UDVIKLING MED NYT TEAM’

Den nuværende direktør og grundlægger, Jarno Vanhatapio, fortsætter i virksomheden for at arbejde med produkt, brand og innovation og vil desuden fungere som strategisk rådgiver fra sin position som bestyrelsesmedlem. Ifølge bestyrelsesformand, Magnus Emilson, vil den nye konstellation kunne tage NA-KD til helt nye højder.

“Siden Jarno meddelte bestyrelsen, at han ønskede at træde tilbage for at fokusere på produkt og innovation, har vi foretaget en bred global søgen efter en erstatning. Med stærk, global brancheerfaring fra store modevirksomheder og lang erfaring med at arbejde mod det asiatiske marked er Anders den perfekte profil til at føre NA-KD’s modeforretning mod omsætningsmålet på én milliard amerikanske dollar,” siger Magnus Emilson.

Anders Kristiansen tiltræder som ny direktør den 1. marts 2022. 

Carcel er tilbage: samme værdisæt, nye ambitioner