Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Det betyder de nye restriktioner for Copenhagen Fashion Week AW22
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW22, Corona, Politik

Det betyder de nye restriktioner for Copenhagen Fashion Week AW22

De nye corona-restriktioner vil ikke få den store betydning for kommende modeuge, lyder det fra Cecilie Thorsmark, CEO i Copenhagen Fashion Week.
De nye corona-restriktioner vil ikke få den store betydning for kommende modeuge, lyder det fra Cecilie Thorsmark, CEO i Copenhagen Fashion Week.

En række nye restriktioner skal forhindre nedlukninger. Det vil gå særligt ud over restauranter, natteliv og skolebørn. De indføres for at undgå en reel nedlukning af samfundet.

“Vi skal gøre, hvad vi kan for at undgå de omfattende nedlukninger,” sagde statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag aften.

Men vil det også få konsekvenser for Copenhagen Fashion Week, der planlægger at afvikle 35 fysiske shows i begyndelsen af februar?

Nej, mener Cecilie Thorsmark, CEO i Copenhagen Fashion Week.

“Som det er nu med de nye restriktioner, er der intet, der forhindrer en afvikling af modeugen – heller ikke hvis det var i dag. Vi planlægger selvfølgelig ud fra, at vi skal håndtere både krav og anbefalinger for at sikre en sundhedsmæssig sikker og forsvarlig afvikling, men det er heldigvis noget, vi alle – både brands og organisationer – har stor erfaring med efterhånden. Sådan har det været at holde modeuge de sidste tre sæsoner. Vi kunne da godt have drømt om en helt normaliseret modeuge, men den må vi vente på lidt endnu,” siger hun.

Som det ser ud nu med de restriktioner, regeringen præsenterede i går, og som gælder de næste fire uger, så er det eneste, der ikke kan lade sig gøre i modeuge-regi, et show med et stående publikum på mere end 50 personer. Men der er intet i vejen for et show med siddende gæster.

“Vi er i tæt dialog med vores internationale gæster, der stadig ønsker at rejse til København under modeugen. Selvfølgelig vil der være nogle rejserestriktioner afhængigt af land eller virksomhed, men igen: sådan har det været de sidste par år, og alligevel er vi gang på gang lykkedes med at løfte niveauet af pressefolk og indkøbere. Så i al ydmyghed kan jeg ikke forestille mig, at det skulle blive anderledes denne gang,” siger Cecilie Thorsmark, CEO i Copenhagen Fashion Week.

Nye restriktioner

  • Natteliv og diskoteker lukkes
  • Koncerter, forestillinger og modeshows må ikke have mere end 50 stående publikummer
  • Mundbind bliver et krav, når man står op på indendørs serveringssteder
  • Restauranter skal lukke klokken 24
  • Butikker må ikke sælge alkohol mellem klokken 24 og 05
  • Myndighederne anbefaler, at virksomheder aflyser julefrokoster og større arrangementer

Du kan læse mere om relevante corona-retningslinjer på Copenhagen Fashion Weeks hjemmeside her.

Her er den fulde brandliste for Copenhagen Fashion Week AW22