Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Oplev inspirerende udstilling med tøj som kunst

I disse dage kan du opleve udstillingen ’Sartor Resartus’, som sætter fokus på tøjet som middel til meget andet end blot at holde varmen.
I disse dage kan du opleve udstillingen ’Sartor Resartus’, som sætter fokus på tøjet som middel til meget andet end blot at holde varmen.

Hvis din vej slår omkring Holstebro inden den 17. oktober, har du noget godt i vente. Hos Huset for Kunst & Design i Holstebro har de nemlig slået dørene op for udstillingen ‘Sartor Resartus’, der sætter fokus på tøjets mange funktioner og betydninger. Udstillingen er kurateret af Jeppe Ugelvig, der i sit arbejde ofte udforsker forholdet mellem mode og kunst.

Udstillingens navn er lånt fra en satirisk roman af engelske Thomas Carlyle fra 1836. Sartor Resartus betyder ’den lappede lappeskrædder’, og bogen handler om en fiktiv tysk filosofs arbejde med afhandlingen ’Tøj: Dets Oprindelse og Indflydelse’. Med denne fortælling siges Thomas Carlyle at være ophavsmanden til modesemiotik, og det er med dette in mente, at udstillingen er opbygget. Her er udvalgt en række kunstværker, som alle bruger tøjet som middel til at sætte fokus på kulturelle strømninger, miljøpåvirkning og spørgsmål om, hvorvidt tøj er vejen til individuelle udtryksformer, overforbrug eller intetsigende skrald.

“Udstillingens kunstnere formår på begavet og nyskabende vis at sætte store temaer i perspektiver, vi ikke normalt ser dem igennem. Kurator Jeppe Ugelvig præsenterer med Sartor Resartus en oplevelse, som igennem tøjet som objekt kan give besøgende nye erkendelser om bæredygtighed, kropssyn og en række helt grundlæggende identitetsspørgsmål, der berører os alle,” fortæller Anna Margrethe Pedersen, der er kunstnerisk leder af Huset for Kunst & Design, i en pressemeddelelse, og hun er stolt over at lægge hus til en så alsidig og vedkommende udstilling.

I udstillingen kan man opleve værker af kunstnerne Nina Beier, Anna-Sophie Berger, Pia Camil, Victoria Colmegna, Anna Franceschini, Eric N. Mack, Tenant of Culture, Issy Wood og Bruno Zhu.

Udstillingen er gratis at besøge og har åbent til den 17. oktober.