Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Kultur, KULTURANBEFALINGER

'Euphoria', ’How I Built This’ og en bog om forandringsledelse: Brand Director Melissa Bech om den kultur, der inspirerer hende lige nu

En bog om menneskelig adfærd og et podcast om iværksætteri er på inspirationslisten hos Blanches brand director Melissa Bech, der for tiden er travl med at få Blanche ’B Corp’-certificeret. Her giver hun sine bedste kulturanbefalinger.
En bog om menneskelig adfærd og et podcast om iværksætteri er på inspirationslisten hos Blanches brand director Melissa Bech, der for tiden er travl med at få Blanche ’B Corp’-certificeret. Her giver hun sine bedste kulturanbefalinger.

En amerikansk ungdomsserie, en bog af markedsføringsprofessor Jonah Berger og en podcast om iværksætteri. Dét er denne uges kulturanbefalinger fra brand director i Blanche Melissa Bech. Efter mange år i modebranchen som blandt andet Fashion Director på Cover Magazine og salgschef i Norse Projects blev hun i 2017 medstifter af Blanche, som hun i dag er Brand Director for. I sin søgen på innovative alternativer til konventionel tøjproduktion har brandet tidligere skabt tøj af brugte plastikflasker og østersskaller fra restaurationsbranchen, og nu er de i gang med et projekt om naturlig indfarvning af blandt andet valnøddeskaller, blomster og sort te. Hun har netop repræsenteret Blanche på modemessen Revolver, og for tiden er hun travl med at få Blanche ’B Corp’-certificeret som én af de første modevirksomheder i Danmark. Fashion Forum giver dig her tre aktuelle anbefalinger til kulturstof, som inspirerer Melissa Bech.

Har du for nylig set noget, som har inspireret dig?

“Der har jo lige været modeuge i København, og jeg er imponeret over niveauet herhjemme – vi ender jo med at blive det nye Paris. Derudover er jeg lige blevet færdig med ’Euphoria’ – jeg er måske lidt sent ude, men jeg er helt forgabt i moden, viben, musikken og brugen af farver. Jeg kan mærke, jeg selv får lyst til at være ung igen og rende rundt i crop-tops og med glimmer på øjnene.”

Er der en bog, der har gjort et særligt indtryk?

“For øjeblikket læser jeg bogen ’Invisible Influence: The Hidden Forces that Shape Behavior’ af professor i blandt andet viral markedsføring og forandringsledelse Jonah Berger. Jeg har en drøm om at læse antropologi en dag, og derfor fangede denne bog mig virkelig. Den er fantastisk spændende, for den handler om, hvad der får os til at tage de valg, vi tager, og hvorfor vi egentlig tager dem.”

Hvilke podcast hører du for tiden?

“Jeg hører enormt mange podcasts. Jeg hører ofte ‘Genstart’, ‘TedTalks’ og ‘The Happiness Lab’. For nylig har jeg hørt podcastet ’How I Built This’ om iværksætteri med kvinderne bag SoulCycle-konceptet (spinning kombineret med dans, red.) – det var meget inspirerende. Jeg har altid elsket at skabe, og jeg drømmer om at bevare min iværksætterånd resten af livet.”

Melissa Bech Blanche
Portræt af Melissa Bech. Foto: Elisabeth Eibye

Kunstner og foredragsholder Moeisha Ali Aden: “Hende bør man kende, hvis man kalder sig feminist”