Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
ET KIG INDENFOR

Et kig indenfor: Holzweiler Platz

I Oslo mellem Operahuset og Munch Museum i det nye område Oslobukta ligger Holzweiler Platz, brandets imponerende take på en kombineret monobrand butik og restaurant.
I Oslo mellem Operahuset og Munch Museum i det nye område Oslobukta ligger Holzweiler Platz, brandets imponerende take på en kombineret monobrand butik og restaurant.

Holzweiler, der har sit hovedkvarter i Lysaker lige uden for Oslo – et sted de på smukkeste facon viste under Copenhagen Fashion Week i februar – har denne sommer åbnet ny butik centralt i Oslo. En flagship-butik, der ligger i kombination med en restaurant – noget, der længe har været et ønske for familien Holzweiler: de to søskende Andreas og Susanne Holzweiler samt Andreas’ kone Design Director Maria Skappel Holzweiler.

“Holzweiler Platz er vores drømmeprojekt – vores helt egen legeplads, hvor vi kan hænge ud med venner og familie til shopping, begivenheder, omkring mad, vin eller bare en god kop kaffe. Vi elsker at bringe folk sammen, og dette er stedet,” Susanne Holzweiler, Brand Director.

Ideen udspringer af brandets tro på, at den fremtidige forbruger forventer mere af en butik end blot en transaktion af varer eller en oplevelse, men også skal være et sted, hvor ideer kan opstå og udveksles – gerne over kaffe og mad.

“Udfordringerne ved at fusionere detail og restaurant var faktisk sværere, end vi oprindeligt troede. Vi blev nødt til at tage et endnu større ejerskab til designprocessen selv end i vores tidligere butikker – men det har været utrolig spændende og givet gode erfaringer undervejs,” lyder det fra Andreas Holzweiler, CEO.

Bag Holzweiler Platz’ organiske linjer står tegnestuen Snøhetta, der blandt andet står bag ombygningen af Ordrupgaard.

“Holzweiler Platz er som en collage, der repræsenterer øjeblikke fra fortiden, fremtiden og nutiden. Med essentiel inspiration fra andre Holzweiler-butikker har vi skabt et sted, hvor du kan sidde sammen, finde skatte fra tidligere kollektioner, dele et øjeblik, opdage nye strømninger og opleve kunstneriske samarbejder. De buede og yndefulde linjer, der gennemsyrer butikken, guider dig visuelt gennem rummet og gør den flydende med elementer inspireret af øer og vand, der forener detail- og caféafsnittet af den nye Holzweiler Platz,” fortæller Peter Girgis, Senior Interior Architect, Snøhetta.

Holzweiler Platz, Operagata 61D, Oslo, Norge

 

Maria Skappel Holzweiler, Design Director, Andreas Holzweiler, CEO og Susanne Holzweiler, Brand Director.