Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Emilie Helmstedt udpeget til Forbes' europæiske '30 under 30'-liste

Den danske designer har fået endnu en stor, international anerkendelse – denne gang af det amerikanske erhvervsmagasin Forbes, der hvert år udpeger de mest indflydelsesrige unge talenter fra hele verden.
Den danske designer har fået endnu en stor, international anerkendelse – denne gang af det amerikanske erhvervsmagasin Forbes, der hvert år udpeger de mest indflydelsesrige unge talenter fra hele verden.

Sidste år kom hun i semifinalen i den prestigefyldte, internationale designkonkurrence ’Young Fashion Designer Awards’, som arrangeres af den franske luksuskoncern Louis Vuitton/Möet Hennesy. Men nu har den 28-årige danske designer endnu en gang gjort sig så bemærket i udlandet, at hun høster en formel international anerkendelse. I går kunne Emilie Helmstedt nemlig fortælle, at hun er landet på Forbes’ årlige liste ’30 under 30′, som blandt andet udpeger Europas mest indflydelsesrige, unge talenter og entreprenører indenfor forskellige kategorier. Selv er Emilie Helmstedt at finde i kategorien ‘Art & Culture’, hvilket blot understreger designerens mere kunstneriske bidrag til ikke bare den danske, men også den internationale modescene. Noget, hun da også er blevet rost for herhjemme i forbindelse med det stadig unge brands karakteristiske og altid æstetisk eksperimenterende shows under Copenhagen Fashion Week.

I begrundelsen af valget af Emilie Helmstedt til listen lyder det fra det amerikanske erhvervsmagasin:

“Modesigner Emilie Helmstedt balancerer sin københavnske virkelighed med hendes fantasi i brandets kollektioner. Den 28-årige er kommet langt siden sit første job som rengøringsdame; hendes mærke i eget navn er elsket af personligheder som Kendall Jenner, Brie Larson og Bella Hadid. I stedet for virksomheder, der understreger den kulturelle oplevelse, man får på et museum, har mange af 2021’s talenter fundet nye veje til at bringe det bedste fra europæisk kunst og kultur ud til kunderne.”

Selv udtaler Emilie Helmstedt i en pressemeddelelse:

“Det er både surrealistisk og en stor ære at blive listet sammen med så mange store talenter fra hele verden. Jeg har aldrig fået gode karakterer i skolen, og efter at have dedikeret mig selv 100 procent til at skabe og bygge Helmstedt-virksomheden og samtidig være den kunstner, jeg er, er jeg dybt taknemmelig for den fantastiske modtagelse, mit brand har fået. Det giver mig motivationen og lysten til at kæmpe for at få endnu mere succes – globalt.”

Emilie Helmstedt er ikke den eneste dansker, der i år har fundet vej til listen, men dog den eneste indenfor specifikt modeverdenen. I alt syv unge danskere er udpeget i forskellige kategorier, heriblandt 24-årige Oscar Bjørn-Rosager, der har selskabet ProOwnedCycling, 29-årige Nicolai Vittrup, der er grundlægger af Webamp, 28-årige Nina Shini Andersen, der er medstifter af Social Works og 29-årige Anders Cederholm, som har skabt Artboost. Se hele listen her