Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed, Corona

Stærke profiler udpeget til ny taskforce for en grønnere modebranche

Når der det næste år skal sættes gang i dansk modeeksport igen gennem blandt andet en ny grøn taskforce, bliver det med et stærkt felt af brancherepræsentanter som Ganni-stifter Nicolaj Reffstrup og lektor Else Skjold.
Når der det næste år skal sættes gang i dansk modeeksport igen gennem blandt andet en ny grøn taskforce, bliver det med et stærkt felt af brancherepræsentanter som Ganni-stifter Nicolaj Reffstrup og lektor Else Skjold.

Da der i oktober sidste år kom en endelig aftale på plads i forbindelse med regeringens coronarelaterede projekt ’Forum for genstart af dansk eksport’, betød det for modebranchen blandt andet midler til grøn omstilling under overskriften ’Taskforce for bæredygtig omstilling af dansk mode og tekstil og grøn certificering af SMV’er’. Herunder blev der for eksempel afsat 10 millioner kroner til at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at lægge en bæredygtig strategi og opnå certificeringer. Og nu er det så blevet offentliggjort, hvilke profiler, der vil udgøre denne taskforce. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse i dag.

Her deles navnene på de i alt 13 personer – eller ’taskforce pladser’ – som tilsammen dækker både videns-, klynge- og brancheorganisationer, erhvervslivet, fagbevægelsen og erhvervshuse. Og det lader til at blive et stærkt felt; blandt de 13 medlemmer finder man blandt andre Dorte Rye Olsen, der er Sustainability Manager i Bestseller, og som bliver gruppens formand, CEO i Dansk Mode & Textil Thomas Klausen, Nikolai Klausen, direktør i WEAR, Ganni-stifter Nicolaj Reffstrup, Nanna Callisen Bang, direktør i Dansk Initiativ for Etisk Handel, og Else Skjold, lektor ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

“Vi ser frem til at komme i gang med arbejdet i taskforcen. Mode- og tekstilbranchen oplever nye krav til bæredygtighed, og med taskforcen kan vi understøtte virksomhedernes bæredygtige omstilling og øget eksport af bæredygtig dansk mode og tekstil,” lyder det i pressemeddelelsen fra Dorte Rye Olsen, der suppleres af erhvervsminister Simon Kollerup:

“Jeg ser frem til at følge den nye taskforce og dens arbejde for en grønnere mode- og tekstilbranche. Det er helt afgørende, at vores virksomheder tænker i bæredygtige tiltag, hvis Danmark fortsat skal være en grøn førernation, og hvis vi skal fastholde vores styrkepositioner for eksempel inden for mode. Her skal taskforcen være med til at ruste en i forvejen innovativ branche til fremtiden.”

Hele listen over medlemmerne i den nye taskforce:

 • Dorte Rye Olsen, Sustainability Manager, Bestseller
 • Thomas Klausen, administrerende direktør, Dansk Mode & Textil
 • Nikolai Klausen, direktør, WEAR
 • Nicolaj Reffstrup, stifter, Ganni
 • John Vestergaard, administrerende direktør, Egetæpper
 • Lena Trend Hansen, produktdirektør, Coze Aarhus
 • Rikke Baumgarten, kreativ direktør, Baum und Pferdgarten
 • Helle Nybo Holmberg, administrerende direktør, Nybo Workwear
 • Else Skjold, lektor, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering
 • Poul-Erik Jørgensen, programleder, Via Design
 • Nanna Callisen Bang, direktør, Dansk Initiativ for Etisk Handel
 • Jannie Andersen, forhandlingssekretær Industrigruppen Beklædning og Tekstil, 3F
 • Repræsentanter fra Erhvervsstyrelsen, Udenrigsministeriet og Miljøministeriet, Erhvervshuse og Lifestyle & Design Cluster

Taskforcen vil arbejde til udgangen af 2021, og Lifestyle & Design Cluster vil stå for at sekretariatsbetjene den.