Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Birgitte Rabens helt eget vindue til verden

Rabens Saloners nye kollektion er måske ikke groundbreaking – men det skal den heller ikke være. Tro mod brandets veldefinerede og originale DNA byggede Birgitte Raben videre på sin modemission med en film, der leverede det, et digitalt show skal.
Rabens Saloners nye kollektion er måske ikke groundbreaking – men det skal den heller ikke være. Tro mod brandets veldefinerede og originale DNA byggede Birgitte Raben videre på sin modemission med en film, der leverede det, et digitalt show skal.

Rabens Saloner, ’Windows’, torsdag den 4. februar, klokken 11.00.

Med en rå lagerhal som baggrund og et bombastisk lydtæppe, leveret af power-house duoen RKDIA på henholdsvis trommer og keyboard, er tonerne slået an til første look fra Rabens Saloners AW21-kollektion. En gulvlang mønstret kjole, der på en bund af sart rosa er strintet malersprøjt ud over i farverne sort, lilla, pink og koralrød. Voluminøse flæser gør kjolen dynamisk, bølgende, når modellen bevæger sig frem over betongulvet. En kort dunjakke med aftagelige ærmer giver sit bud på en style, vi efterhånden ser alle vegne. Selvstændige kraver i Hövding-look og langskaftede dunluffer styles med lange kjoler og bryder med det gennemgående feminine udtryk i showets første indgange. Men kollektionen byder også på en mere efterårs- og vinterklassisk farvepalet af brun, marineblå, støvet grøn og grå. Her i form af bløde strik, silkekjoler, der smyger sig om kroppen, og en næsten gulvlang, midnatsblå uldkåbe med høj krave. Her er alt, hvad Rabens Saloner er elsket for – som et brand, der kender sit formentlig loyale publikum, og derfor stadig tør skille sig ud og gå egne vegne i en tid, hvor meget tøj efterhånden ligner hinanden og henter inspiration i de samme verdenshjørner. Stærkest understreget med showets sidste indgang – et stort showpiece af en stærk syrenfarvet –  selvfølgelig tie dye – åbenstående kjole/frakke, med ovedimensionerede draperinger, ballonærmer og et dramatisk slæb. Båret over en helt tætsiddende heldragt i samme materiale flagrer kjolen og samler luften imellem sine folder, idet modellen vender sig om, så slæbet bølger i luften og næsten svæver efter hende.

Også i stylingen er der arbejdet med kontraster, hvor de mere feminine styles ofte tilsættes vejrpraktiske huer, chunky tasker og støvler, og en tung øjenmakeup af klar grøn øjenskygge tilfører efterårskollektionen et strejf af forår.

Birgitte Raben har døbt sin AW21-kollektion ’Windows’ – et navn, der, ifølge hende selv, referer til linsens synspunkt som redskabet, der fanger tøjet gennem det perfekte vindue. Om det vindue, brandet med sin digitale præsentation har skabt, er perfekt, er op til den enkelte. Men ikke desto mindre er det – udover endnu en forfriskende original og Birgitte Raben’sk kollektion – også et velkomment oplagt, digitalt take på en filmoptagelse af et klassisk show. En film, hvor der er leget lidt mere med kameravinklerne og klipningerne, så forskellige symmetriske overgange, frem- og tilbagespolinger flettes ind imellem enkelte close ups af modeller og detaljer, så man – nu, efter to hele dages digitale præsentationer – fortsat holdes til ilden. Noget, der ganske vist er et lille greb i det store hele, men som alligevel skal have ros for at gøre en online modeuge bare en tand mere interessant.

Se hele kollektionen her.