Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Stilhedens nye rum

Med et sceneskift fra den nøgne vinterskov til 2021s nu ditto bare lufthavn præsenterer Samsøe Samsøe en kollektion, der både i udtryk og vision illustrerer det snart 30-årige brands ambitioner for fremtiden.
Med et sceneskift fra den nøgne vinterskov til 2021s nu ditto bare lufthavn præsenterer Samsøe Samsøe en kollektion, der både i udtryk og vision illustrerer det snart 30-årige brands ambitioner for fremtiden.

Samsøe Samsøe, Stillness, onsdag den 3. februar 2021, klokken 10.00.

Med skærmen som denne sæsons invitation føres vi i Samsøe Samsøes AW21-film ind i en klassisk dansk skov i sin sparsomme vinterdragt, hvor træernes stammer står nøgne og lader farven brun være dominerende. Et dystopisk musikalsk baggrundstæppe af let forvrængede skovlyde og fuglesang fylder rummet, inden det pludselig skifter over i et mere kontemporært, men stadig let forvrænget beat, da første kvindelige model indtræder på naturens catwalk: et klassisk sæt af brun læderblazer, sorte herrebukser og en finstrikket karrygul pullover malet på et lærred af en crisp hvid skjorte, hvis nystrøgede flipper er det eneste, der titter nøjsomt frem. Den gule farve føres videre til næste model, denne gang på et par løstsiddende bukser stylet med en kort strikvest, der med sine retroinspirerede strikmønstre sender tankerne hen på de sene 70’ere. Og årtiets signatur med varierende læderstyles, lange skjorteflipper, tern og look a like-hjemmestrik går igen side om side med nyfortolkede klassikere i oversize silhuetter på både dame- og herresiden. Som en rød tråd i kollektionen, der dog også brydes af enkelte outdoor-styles i form af parkacoats, regnhatte og en vamset, cremehvid fleece-pullover. Farveskalaen smelter ind i skovbunden med sine mørke- og rødbrune, beige og grå toner mikset med pletvise strejf af karrygul.

Cirka halvvejs inde i filmen bliver naturens stille hjerterum, skoven, skiftet ud med det, der normalt ville være et sjældent syn, men som det seneste år har været det ny normal: en komplet mennesketom lufthavn i København. Simultant skifter også looksene over i et mørkere, mere rent og minimalistisk udtryk, hvor sorte suits og sort/hvide strik suppleres af igen oversize silhuetter og praktiske outdoor-styles. 70’erne er dog ikke glemt, men tager enkelte besøg gennem tidsmaskinen til den tomme lufthavn anno 2021 i form af blandt andet en stor, kabelstrikket herrevest, en strikkjole stylet med et tyndt læderbælte i taljen og en flagrende, blomstrende kjole med bløde, bohemede ballonærmer. For ikke at tale om den gennemgående farvesammensætning af brændt orange og blå, der ville få de flestes tanker hen på årtiet for længe siden.

Ganske passende har Samsøe Samsøe kaldt denne sæsons digitale præsentation ’Stillness’ – noget, vi normalt altid kan finde i de store danske skove, men som vi det forgangne år pludselig har kunne dyrke nye og overraskende steder: i en lufthavn, man pludselig ser i et helt andet lys uden dens vante menneskemylder. Hvad der dog ikke er – eller står – stille er Samsøe Samsøe selv. Et brand, der med sine snart 30 år på bagen fortsat er i rivende udvikling. Måske mere end nogensinde før. Og det er både, når det kommer til de stadig mere eksperimenterende kollektioner, der virkelig understreger brandets vision som et modehus, der på en og samme tid både guider sikkert og favner bredt, tør forblive og tør forny, overrasker og er betryggende. Men også når det kommer til deres vision som tøjmærke anno 2021; med en AW21-kollektion, der ifølge brandet selv er 75,5 procent mere bæredygtig end tidligere kollektioner. Noget, der må siges at være et godt skridt på vejen til deres ambitiøse mål for 2024.

Se hele kollektionen her