Modebranchens Etiske Charter blev etableret tilbage i 2007 for at sikre danske modeller bedre vilkår og skabe lødig information om spiseforstyrrelser og de idealer, som modebranchen er med til at skabe. Til at starte med kom charteret med opfordringer og guidelines til branchen, men i 2013 blev det – på baggrund af flere sager – udvidet til også at omfatte konkrete regler i forhold til modellers alder, løn og sund kost på shows og skydninger.

I 2015 blev det muligt for den danske modebranche aktivt at skrive under på charteret, og ved samme lejlighed blev der nedsat en styregruppe med repræsentanter fra Dansk Mode & Textil, Copenhagen Fashion Week, Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade, samt en repræsentant fra henholdvis et større modelbureau, en for modeller og influencere og en for en modevirksomhed og et -magasin. Og det er den styregruppe, der nu udvides med optagelsen af tre nye medlemmer, som skal repræsentere yderligere en dansk modevirksomhed, et dansk modemagasin og endelig et dansk influencerbureau.

Hvis du ønsker at melde dit kandidatur til Modebranchens Etiske Charter, skal du sende en halv sides tekst om din motivation, og hvad du vil bidrage med til info@modebranchensetiskecharter.dk senest den 8. januar 2021.

De nye kandidater forventes at være fundet og deltage på styregruppens kommende møde den 11. februar 2021.