Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Her er finalisterne til Designers’ Nest 2021

Næste års ti finalister repræsenterer som altid både Danmark, Finland, Norge og Sverige – men som noget nyt er der for første gang ligelig fordeling mellem designtalenter indenfor dame- og herremode.
Næste års ti finalister repræsenterer som altid både Danmark, Finland, Norge og Sverige – men som noget nyt er der for første gang ligelig fordeling mellem designtalenter indenfor dame- og herremode.

“For første gang nogensinde har vi en ligelig fordeling af herre- og damekollektioner, og det er super spændende! Vores nordiske, fremadstormende unge talenter udtrykker nye tilgangsvinkler til køn og tilbyder stærkt skrædderi, farverige flæser og nye fortolkninger af klassikere, og det gør de gennem multikulturelle blikke. Alle vores 2021-finalister er optagede af materialitet, som udtrykkes gennem strik, materialemanipulationer, printede overflader og lagopbyggede silhuetter. Ansvarligt og bæredygtigt design gennemsyrer de fleste kollektioner med genanvendte materialer, deadstock-materialer og miljøvenlig indfarvning,” siger direktør for Designers’ Nest Ane Lynge-Jorlén, der i dag har løftet sløret for de ti designtalenter, der er gået videre til finalen i næste års konkurrence. En konkurrence, der kulminerer, når de hver især deltager med deres kollektioner i Designers’ Nest-showet under Copenhagen Fashion Week AW21 i februar 2021. Her vil de konkurrere om fire priser – inklusiv talentkonkurrencens nye, attraktive partnerskaber med Browns Fashion og Bottega Veneta:

Browns vil nemlig udvælge én designer fra Designers’ Nest, hvis kollektion vil blive produceret ansvarligt i samarbejde med produktionsvirksomheden The Bear Scouts og derefter solgt hos Browns Fashion både online og fysisk. Derudover vil én af vinderne også få mulighed for et seks-måneders betalt praktikophold hos modehuset Bottega Veneta i deres studio i Milano. En del af prisen er herudover i samarbejde med museet Prins Eugen Waldemarsudde i Stockholm at udvælge herretøjsdesignere fra konkurrencen til næste års udstilling ‘Men’s Fashion’. Konkurrencens førstepræmie består dog, som sædvanlig, af en pengepræmie på 50.000 danske kroner, der kan være med til at skubbe karrieren i gang. Dertil hører der til præmien også et besøg på UEDA College of Fashion in Osaka i Japan. Sidst modtager alle ti finalister en profil på platformen Eyes on Talents – en ellers lukket tjeneste, der fører talenter sammen med etablerede brands.

Elina Äärelä – Aalto University. Fotograf: Anna Äärelä.

De ti finalister er:

  • Arttu Åfeldt – Aalto University
  • Belinda Rasmussen – Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering
  • Emma Gudmundson – Swedish School of Textiles
  • Elina Äärelä – Aalto University
  • Idaliina Friman – Aalto University
  • Ines Kalliala – Aalto University
  • Kristian David – Swedish School of Textiles
  • Monika Colja – Swedish School of Textiles
  • Robin Söderholm – Beckmans College of Design
  • Sara Sofie Tallaksen – Oslo National Academy of the Arts

Årets finalehold er udvalgt af et internationalt panel bestående af Sara Sozzani Maino, Deputy vicechefredaktør på Vogue Italia og Head of Vogue Talents, Olya Kuryshchuk, chefredaktør og stifter af 1 Granary, Mariasole Pastori, Talent Acquisition Expert hos Bottega Veneta, Janosch Mallwitz. Senior Designer hos Dior Homme, Ida Petersson, Buying Director ved Browns Fashion, Anders Sølvsten Thomsen, Creative Consultant og stylist, samt Designers’ Nests egen Ane Lynge-Jorlén.

Robin Söderholm – Beckmans College of Design. Fotograf: Albin Händig.