Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Magasin støtter udsatte børn og unge som led i ny ansvarlighedsstrategi

I forlængelse af strategien ’We Love To Care’ har Magasin indgået samarbejde med det nyåbnede krisecenter for børn og unge Joannahuset, hvor de vil donere både penge, interiør og mad – og stille jobs og praktikpladser til rådighed.
I forlængelse af strategien ’We Love To Care’ har Magasin indgået samarbejde med det nyåbnede krisecenter for børn og unge Joannahuset, hvor de vil donere både penge, interiør og mad – og stille jobs og praktikpladser til rådighed.

Da Magasin i juni i år præsenterede sin nye ansvarlighedsstrategi ’We Love To Care’, var det både med ønsket om at bruge husets platform og rækkevidde til at bidrage til en mere bæredygtig mode- og livsstilsbranche, men også at hjælpe udsatte børn og unge i de lokalområder, hvor deres egne butikker ligger.

Førstnævnte førte blandt andet til lanceringen af et nyt website i september, som ved hjælp af blandt andet kunstig intelligens og øget produktinformation skal styre kunderne mod mere ansvarsbevidste shoppevaner. Og sidstnævnte har nu ført til, at Magasin i København, har indgået samarbejde med det nyåbnede Joannahuset, der er landets første krisecenter for børn og unge.

Joannahuset, der har adresse på Christianshavn, har til formål at hjælpe børn og unge under 18 år, som er i krise eller kriselignende situationer ved at støtte med midler fra Socialstyrelsens satspulje, virksomheder og fonde. Det gælder blandt andre Magasin, som både er gået ind i projektet med økonomiske midler, men også med donation af interior, som skal være med til at gøre Joannahuset til et hus, der føles som et hjem for dets børn og unge.

“Både blandt vores kollegaer og kunder er der mange unge mennesker, som dagligt bidrager til vores forretning. Derfor er det oplagt for os at give noget tilbage til netop de unge – ikke mindst til dem, som desværre er udsatte. At vi kan være med til at støtte Joannahuset på flere forskellige planer, er noget, vi er meget stolte af. Det har i over 150 år været en del af vores DNA at bidrage positivt til det samfund, vi er en del af,” lyder det i en pressemeddelelse fra HR-direktør Thor Palmhøj, som også fortæller, at Magasin vil åbne for muligheden for at tilbyde arbejde og praktikpladser til de unge. Han afslutter:

“Det er særligt vigtigt for os, at vi som arbejdsplads kan være med til at give husets udsatte børn og unge en mulighed i detailverdenen. Det kan og vil vi ved blandt andet at tilbyde arbejde og praktikpladser,” siger han og fortæller, at flere at Joannahusets unge allerede nu har været til jobsamtaler hos Magasin.

Magasin er på nuværende tidspunkt, udover at donere produkter, også begyndt at levere mad fra Magasin Mad & Vin ugentligt, ligesom at de har doneret hjælp til husets udegående rådgivning, der følges op med flere økonomiske donationer. Joannahuset åbnede den 15. august i år.