Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Portræt af Cecilie Bahnsen
Alle nyheder

Cecilie Bahnsen vinder Magasin du Nord Fashion Prize - for anden gang

Cecilie Bahnsen er årets vinder af Magasin du Nord Fashion Prize, der denne gang var justeret efter den aktuelle situation og fandt sin vinder blandt prisens tidligere vindere og nominerede.
Cecilie Bahnsen er årets vinder af Magasin du Nord Fashion Prize, der denne gang var justeret efter den aktuelle situation og fandt sin vinder blandt prisens tidligere vindere og nominerede.

“Mit team og jeg er så utroligt taknemmelige og stolte over at have modtaget årets Magasin Du Nord Fashion Prize. Det har været den vildeste rejse at skabe dette brand, og jeg er så rørt over den støtte og support, vi har modtaget undervejs fra fonden, modebranchen og ikke mindst alle partnere involveret.”

Sådan lyder det fra Cecilie Bahnsen, der i dag har modtaget Magasin du Nord Fashion Prize for anden gang i sin endnu korte, men yderst bemærkelsesværdige karriere. Første gang var i 2016, hvor hun netop hjemvendt fra London stod som nyetableret brand, der med transparente kjoler, bånd og flæser viste et helt nyt bud på dansk mode – et bud, der skulle vise sig at blive en kendetegnende markør på den danske modescene i løbet af de næste blot fire år, hvor hun har modtaget flere priser og trukket adskillelige overskrifter i den danske og internationale modepresse.

En støtte til dem, som allerede er i gang

Prisen, der er Danmarks største modepris på 200.000 kroner samt et mentorforløb, er oprettet af Wessel & Vetts Fond. I år ønskede fonden ikke at opfordre nye designere til at deltage i konkurrencen og inviterede derfor tidligere vindere og deltagere til at være med for at høre deres bud på, hvordan de har omstillet sig i en tid, hvor både corona og bæredygtighed fylder ekstremt meget i modebranchen. Ud af de tidligere vindere blev designerne bag Astrid Andersen, Sur le chemin, Cecilie Bahnsen, Carcel, Nikoline Liv Andersen, Freya Dalsjø, Brøgger, Maja Brix, MFPEN og ARV Maikel Tawadros udvalgt af en jury bestående af brancheeksperter ud fra deres arbejde med bæredygtighed og etisk ansvarlighed, virksomhedsidé og originalt design. Alle finalister har modtaget et legat på 10.000 kroner.

“2020 har ikke været let for nogen af os – og slet ikke for de talentfulde designere, vi har herhjemme. I disse tider, hvor alt er i konstant forandring, og hvor vi ofte tvinges til at aflyse, kæmper alle i dansk mode for at klare sig. Derfor er det livsbekræftende at møde ti designere, som ikke har givet op. I finalen viste alle, at de kan deres håndværk, men de fik også forklaret juryen, hvordan de tackler krisen, omstiller sig og finder nye, bæredygtige løsninger. Cecilie skaber unikt dansk design og vandt på både hendes originale kollektioner, arbejdet med bæredygtighed og sin måde at håndtere den krise, branchen befinder sig midt i,” lyder det i en pressemeddelelse om prisen fra jurymedlem Cecilie Thorsmark.

Fra Nina Wedell-Wedellsborg, initiativtager til prisen i 2012 og bestyrelsesmedlem i Wessel & Vetts Fond, lyder det:

“I år har været et meget anderledes år for Magasin du Nord Fashion Prize. I fonden besluttede vi tidligt, at vi ville invitere danske designere, som var tidligere vindere og finalister til at deltage. Det har vi gjort i lyset af, hvor hårdt det er for de unge designere at overleve i så svært et marked. Derfor ville vi støtte op om dem, som allerede var i gang. Vi mener nemlig, at prisen kan inspirere og støtte talentfulde designere til at finde nye veje at lykkes på. Fokus i år var derfor på håndtering af de mange Covid-19-relaterede udfordringer og på den nødvendige, bæredygtige omstilling – uden dog at glemme udgangspunktet, det originale design. De 14 jurymedlemmers valg af Cecilie Bahnsen gjorde mig utrolig glad. Cecilie har om nogen formået at omstille sit meget smukke, danske design og vandt på både design, originalitet, bæredygtighed og sin forretningsplan.”