Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

Se de nominerede til Sallings bæredygtige modepris

Skall Studio, Soulland, Elsk og Lærke Bagger er blandt de ti nominerede i kategorien Årets Brand til Salling Future Friendly Fashion Award, der også kårer Årets Talent og Årets Publikumspris.
Skall Studio, Soulland, Elsk og Lærke Bagger er blandt de ti nominerede i kategorien Årets Brand til Salling Future Friendly Fashion Award, der også kårer Årets Talent og Årets Publikumspris.

Uanset om man er et nystartet eller et etableret brand, vil de fleste godt kunne bruge 100.000 kroners finansiel opbakning til komme videre i deres bæredygtige rejse som modebrand. Og det er, hvad Salling Stormagasiner tilbyder, når de med Salling Future Fashion Award ønsker at motivere og støtte danske modebrands i deres bæredygtige initiativer.

Brands har – uden skelen til, hvor unge eller gamle de var – hen over sommeren kunne indstille sig selv til hovedprisen som Årets Brand og de medfølgende 100.000 kroner. Ud af de 40 tilmeldte brands er ti nu blevet udnævnt af juryen, der blandt andet består af modeforsker Else Skjold, As Øland fra Dansk Mode & Textil, CEO for Copenhagen Fashion Week Cecilie Thorsmark, stifter af Continued Fashion Vigga Svensson og chefredaktør for Fashion Forum Carla Christine Bruus Aagaard-Strube.

De har nu vurderet de nominerede ud fra bæredygtighed på flere niveauer – herunder materialer, arbejdsforhold, produkternes levetid, CO2 aftryk og design – og har indstillet følgende brands til prisen:

  • Skall Studio
  • Lærke Bagger
  • Elsk
  • Babett
  • Artikel
  • Bettina Bakdal
  • Woden
  • Sur Le Chemin
  • Soulland
  • Son Of A Tailor

Prisen skal, ifølge Salling, belønne dem, der tør gå forrest i forhold til bæredygtig mode, og i forlængelse heraf motivere upcoming og eksisterende modebrands til at prioritere bæredygtighed.

De ti samme brands kæmper desuden også om Årets Publikumspris og en pengepræmie på 25.000 kroner. Alle har mulighed for at markere sin stemme via Sallings hjemmeside frem til onsdag den 16. september.

Årets Talent

Udover de mere etablerede brands og designere, sætter Salling også fokus på den næste generation af designere i kategorien Årets Talent. De nominerede heri består af 14 nyuddannede designere fra de danske designskoler, som udover titlen også kæmper om 25.000 kroner. Designskolerne har selv nomineret kandidater på baggrund af et projekt eller opgave, hvor bæredygtigt design har været kernen.

Fra den 16.-20. september sætter Salling Stormagasiner fokus på bæredygtighed i både Aarhus og Aalborg med talks, live sessions, workshops og paneldebatter – og den 17. september går det løs med hovedbegivenheden Salling Future Friendly Fashion Awards på Salling Rooftop i Aarhus.

Du kan læse mere om Salling Future Fashion Award, de nominerede og juryen på Sallings hjemmeside.