Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, CORONA, Corona, Økonomi

Bestseller tilbagebetaler hjælpepakke for 81 millioner kroner

Den lønkompensation, som Bestseller fik udbetalt af den danske stat i forbindelse med coronakrisen, betales nu tilbage efter et regnskab uden det forventede underskud.
Den lønkompensation, som Bestseller fik udbetalt af den danske stat i forbindelse med coronakrisen, betales nu tilbage efter et regnskab uden det forventede underskud.

“Pandemien skaber stadig en ustabil situation, både i Danmark og internationalt, og vi skal fortsætte med at tilpasse os aktivt hertil. Tilbage i marts reagerede vi hurtigt og forsøgte at forberede os på det værste, mens vi kæmpede for det bedste. På baggrund af dette er jeg glad for at bekræfte, at Bestseller har formået at undgå sit første underskud. Dette betyder også, at vi gradvist ser på rekruttering – både hvad angår genansættelsen af tidligere kollegaer og at identificere nye kandidater. Det er også på baggrund heraf, at vi har betalt den danske regering tilbage for den hjælpepakke, vi modtog.”

Sådan udtaler Bestsellers CEO Anders Holch Povlsen i en pressemeddelelse i dag. En pressemeddelse, der har til formål at meddele, at virksomheden har besluttet at betale omkring 81 millioner kroner tilbage til staten, svarende til det beløb, som de har modtaget i lønkompensation i foråret på grund af coronanedlukningen – hvor virksomheden i slutningen af marts hjemsendte 2400 medarbejde på ordningen.

Det skyldes et på daværende tidspunkt markant svigtende salg og pludselig manglende likviditet i hele detailleddet, som Anders Holch Povlsen dengang oplyste. Men virksomhedens kommende regnskab – som efter planen fremlægges til oktober – har ganske uventet ændret på udsigterne:

“Vi kan allerede nu se, at vi har formået at undgå det første underskud i virksomhedens historie, som vi tidligere havde forventet. Vores resultater vil ikke se pæne ud, men der vil være et overskud,” siger Anders Holch Povlsen videre i pressemeddelelsen og afslutter:

“Dette ville ikke have været muligt uden alle vores partnere, udlejere og leverandører – og især vores kollegaer. De har alle spillet en afgørende rolle i at hjælpe os med at nå dette uventede resultat.”

Bestseller beskæftiger omkring 17.000 ansatte globalt, hvoraf cirka 3300 arbejder i Danmark. Selvom Bestseller har lukket regnskabsbøgerne for det forskudte regnskabsår 2019/20, er det endelige regnskab ikke afsluttet og fremlægges efter virksomhedens ordinære generalforsamling i oktober 2020.