Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bestseller
Alle nyheder, Corona, CORONA, Indland

Bestseller benytter hjælpepakke og hjemsender 2400 ansatte

Fyringen af 750 medarbejdere i fredags var ikke nok til at balancere det store likviditetstab, som koncernen oplever grundet den globale nedlukning. Koncernen forventer at hjemsende 2400 medarbejdere fra i morgen.
Fyringen af 750 medarbejdere i fredags var ikke nok til at balancere det store likviditetstab, som koncernen oplever grundet den globale nedlukning. Koncernen forventer at hjemsende 2400 medarbejdere fra i morgen.

Den globale nedlukning har yderligere konsekvenser for Bestseller. For bare tre dage siden meldte koncernen, at de som følge af Covid-19 måtte afskedige ikke færre end 750 medarbejdere, noget, der har mødt kritik fra flere kanter. I dag er mere nyt.

I en pressemeddelelse oplyser de, at de har fået mulighed for at benytte den trepartsaftale, som statsminister Mette Frederiksen fremlagde i sidste uge. Aftalen kan, i følge virksomheden, begrænse antallet af yderligere fyringer til hjemsendelser i stedet.

“I Bestseller forventer vi at hjemsende 2400 medarbejdere fra 24. marts til 9. juni 2020. Heriblandt butikspersonale,” lyder det i den netop udsendte pressemedelelse. Bestseller oplyser, at de i sidste uger har oplevet et markant svigtende salg og pludselig manglende likviditet i hele detailleddet, da forbrugerne er så godt som forsvundet.

“Hjælpepakken er en rigtig god håndsrækning fra regeringen, og den betyder, at vi har kunnet begrænse antallet af afskedigelser, selvom jeg stadig er ked af, at det overhovedet har været nødvendigt at skulle sige farvel til meget dygtige og meget loyale kolleger. Vores største opgave nu er at se fremad og forsøge at bevare så mange arbejdspladser som muligt. De næste 4-8 uger bliver afgø-rende for, hvordan fremtiden ser ud. Lige nu er vi hårdt ramt, men vi tror på, at vi med vores tiltag har muligheden for at overleve krisen og på sigt komme tilbage, så vi igen kan være garant for at skabe arbejdspladser i Danmark og de samfund, vi er en del af. Vi vil kæmpe for, at vi fortsat har en konkurrencedygtig og international modetøjs– og detailhandelsvirksomhed,” udtaler CEO og ejer Anders Holch Povlsen i pressemeddelelse.