Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Henrik Vibskov
Alle nyheder

Meget mere Vibskov – ny udstilling favner designerens kunstneriske spændvidde

Henrik Vibskov er fra i dag aktuel med en omfattende udstilling på Sophienholm, der viser bredden i hans arbejde som kunstner og designer.
Henrik Vibskov er fra i dag aktuel med en omfattende udstilling på Sophienholm, der viser bredden i hans arbejde som kunstner og designer.

Efter at have holdt et af modeugens mest generøse shows, fortsætter Henrik Vibskov nu med at dele ud af sine mange kreative gaver. I dag åbner han på Sophienholm nord for København udstillingen ‘performativeHANDLINGER / PERFORMATIVEacts’, der iscenesætter hans enorme kunstneriske spænd mellem blandt andet skulptur, video, performance og scenografi.

I museets klassicistiske rammer og omkringliggende landskabspark, der i 1810’erne husede salonaftener med guldalderens kulturelite, vil man frem til medio november kunne opleve en lang række værker og stedsspecifikke installationer, herunder ’The Radish Arm Charm’. En installation, der først blev vist i Paris i januar 2o19, men nu strækker sig ned i gennem Sophienholms lange allé. For ikke at nævne værket ’Spikes Keep Citizens Upright’, der omkranser Det Norske Hus og bygger videre på Hein Heinsens stedspecifikke kunstværk fra 1993.

Henrik Vibskov har, udover at have etableret sin plads på den officielle modeugekalender i både København og Paris, igennem de sidste år udstillet på blandt andet 21st Museum of Contemporary Art Kanazawa i Japan, MoMA PS1 i New York samt Palais de Tokyo i Paris og skabt ballet- og operaprojekter for Den Kongelige Svenske Opera, Oslo National Ballet, La Monnaie Bruxelles og Hotel Pro Forma. Udstillingen på Sophienholm er den første, der bygger bro mellem hans alsidige arbejde og i sammenhæng viser hans både humoristiske, sanselige og finurlige måde at processere verden på.

Udstillingen er kurateret af Bo Jessen Fogh Laursen / Art & Culture Lab og viser værker skabt i samarbejde med Kirsten Dehlholm, Alexander Ekman, Alastair Philip Wiper, Thomas Jessen, Mads Vegas, Viggo Grumme og Andreas Emenius. Desuden vil det blive muligt at få fingrene i en ny bogudgivelse, der supplerer udstillingen og er første del af et trebindsværk om, og af, Vibskov selv.

Udstillingen kan ses frem til den 15. november 2020. Tirsdag den 15. september klokken 19.oo kan du opleve Henrik Vibskov i samtale med journalist Chris Pedersen under temaet ‘Forever young.’ Billetter kan købes på Sophienholm.dk.

Indtagende ægte