Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

Bestseller gør alvor af CO2-mål – bliver selvforsynende med ny solcellepark

Bestseller har taget et stort skridt nærmere målet om at blive klimapositive med investeringen i det, der bliver Nor­d­eu­ro­pas stør­ste sol­cel­le­park – som fra 2021 kan dække hele koncernens globale strømforbrug med grøn energi.
Bestseller har taget et stort skridt nærmere målet om at blive klimapositive med investeringen i det, der bliver Nor­d­eu­ro­pas stør­ste sol­cel­le­park – som fra 2021 kan dække hele koncernens globale strømforbrug med grøn energi.

En modevirksomhed på Bestsellers størrelse er ikke sådan lige til at styre i en mere bæredygtig retning. Alligevel har den danske modekoncern siden 2018 været åbne omkring deres arbejde med at gøre netop dét. Det skete med lanceringen af bæredygtighedsstrategien ’Fashion Fwd’ i udgang af 2018. En strategi, hvori de blandt andet forpligter sig til at arbejde mod både at blive klimapositive, sikre fair arbejdsforhold og være mere cirkulære i deres design. Siden har Bestseller også understreget sit ønske om øget transparens på området med deres nyligt offentliggjorte bæredygtighedsrapport for 2019.

Men nu tager koncernen et afgørende skridt fremad i ambitionen om at sænke deres co2-udledning. Ejer og CEO An­ders Holch Povlsen har gennem sit holdingselskab Heartland, moderselskabet til Bestseller, investeret i anlæggelsen af det, der bliver Nor­d­eu­ro­pas stør­ste sol­cel­le­park ved Bur ved Holstebro. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse i dag. Her kan der produceres cirka 204 megaWatt strøm om året – svarende til cirka 127.000 husstandes årlige elforbrug. Med det er det planen, at Bestseller fra næste sommer kan få dække 100 procent af sit globale strømforbrug med vedvarende energi på alle selvejede bygninger, butikker og lager- og kontorfaciliteter i hele verden. Noget, der får virksomheden tættere på målsætningen om at blive klimapositive – det vil sige fjerne mere CO2, end man udleder.

“Vi vil gerne bidrage til et øget forbrug af ny, vedvarende energi på verdensplan, og dette er måden, vi vil gøre det,” lyder det fra Sustainability Manager Dorte Rye Olsen i pressemeddelelsen.

Det 200 hektar-store anlæg, der opføres af firmaet Better Energy, har, ifølge Børsen, kostet over en halv milliard kroner. Penge, Heartland og dermed Anders Holch Povlsen selv har investeret. Opførelsen og driften af anlægget realiseres derfor uden statsstøtte og bliver privatejet. Anlægget skal, foruden til Bestseller – og Anders Holch Povlsens øvrige virksomheder, Nemlig.com og Normal – også levere strøm til andre virksomheder.

Det nye solcelleanlæg er en udvidelse af allerede eksisterende planer, der begyndte i februar sidste år. Med Heartlands opkøb af projektet skal anlægget dog være 60 procent større end først planlagt. Opførelsen påbegyndes i denne måned og skal efter planen levere ny grøn energi til det danske elektricitetsnet i sommeren 2021.