Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, FASHION FORUM ANBEFALER

3 podcasts, der gør dig klogere på mode

Podcasts er geniale, når du vil tilegne dig ny viden på farten – eller i hængekøjen. Vi har samlet tre danske modepodcast, der giver dig indsigt i både branchen, tøjet i sig selv og den måde, du selv bruger det på.
Podcasts er geniale, når du vil tilegne dig ny viden på farten – eller i hængekøjen. Vi har samlet tre danske modepodcast, der giver dig indsigt i både branchen, tøjet i sig selv og den måde, du selv bruger det på.

Måske er podcasts allerede en integreret del af din hverdag med en god lytte-rutine på vej til arbejde, på løbeturen, eller mens græsset bliver slået. Men hvis du lige trænger til et skub til at komme i gang, så er sommerferiens ekstra fritid ret oplagt.

På redaktionen er vi fortsat podcast-fans, og mens vi tidligere har slået et slag for en række internationale podcast om både ansvarlig modeproduktion og branchen generelt, så kommer her tre bud fra den danske modebranchen selv.

Bedre Mode

Ud fra devisen at elsket tøj er bæredygtigt tøj, er modeblogger og foredragsholder Johanne Stenstrup på en mission for at få vores garderobeglæde frem – for at vi i sidste ende passer bedre på vores tøj og køber mindre og bedre. Glem alt om rigide Marie Kondo-metoder. Her bliver du guidet helt ind i bunden af dit skab og får dels indsigt i, hvad dit tøj siger om dig – og måske også din forestilling om dig – men også hvilke stykker tøj, det måske er på tide, du skiller dig af med. Sammen med kendte modeforskere – i flere afsnit Lektor og Ph.D. Else Skjold – bliver vi klogere på følelser, fejlkøb og favoritter altsammen inden for rammerne af vores eget garderobeskab derhjemme. Der ligger i skrivende stund otte afsnit, så der er masser af lyttemateriale til sommerslapperen.

Find podcasten ‘Bedre Mode’ her.

Modekoder

Hvis du er til den mere hygge-sludrende, halvpersonlige fortælling om modens sprog, så er den forholdsvis nye podcast Modekoder noget for dig. Her snakker de to selverklærede modenørder Pia Storm og Manou Messmann om dels deres eget tøj, men også om de sociologiske og psykologiske koder, der ligger i den måde, vi klæder os på. Pia Storm er forfatter til bogen ‘Vintage’ og afholder hvert år vintage-messer, mens Manou Messmann er rådgiver og underviser i branding og forbrugeradfærd indenfor mode og forfatter til bogen ‘Robust Mode.’

Find podcasten ‘Modekoder’ her.

Afklædt

Podcasten Afklædt, skabt af modedesigner Mads Nørgaard og modejournalist Anne Christine Persson, handler i virkeligheden om at være klædt på til at begå sig i modebranchen – ikke tøjmæssigt, men mere i forhold til dansk modehistorie og de aktuelle problemstillinger – og der er sgu mange – som branchen står med. Udover gæster i studiet kommer vi også punktvis igennem modebranchens ABC, det modeleksikon som de to værter i fællesskab udgav på Gyldendal i efteråret 2018.

Find podcasten ‘Afklædt’ her