Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

Cecilie Bahnsen lancerer nyt deadstock-koncept

Fremover vil man hver måned kunne finde unikke kjoler, puder og tæpper lavet af overskydende metervarer fra Cecilie Bahnsens studio i København.
Fremover vil man hver måned kunne finde unikke kjoler, puder og tæpper lavet af overskydende metervarer fra Cecilie Bahnsens studio i København.

Fremover vil man hver måned kunne få fingrene i limited edition styles fra Cecilie Bahnsens hånd. Konceptet, Encore, vil udelukkende være skabt af metervarer fra tidligere sæsoner og byder i første omgang på kjoler, toppe, puder og et enkelt tæppe. På den måde er det et af Bahnsens tiltag for at skabe så minimalt et aftryk med sin produktion som muligt – og selvfølgelig fuldt udnytte de på alle måder kostbare ressourcer i hendes studio.

Juni-kollektionen, der kommer bare få uger efter, hun lancerede en ny skokollektion, bøjer ikke af for hverken signatursilhuetter eller den kviltede blonde, der er set i de seneste kollektioner – ej heller mangler der håndpåsyede perler eller crisp bomuld til varme sommerdage.

“Vores stoffer er så dyrebare, de skal bruges,” siger Cecilie Bahnsen i en pressemeddelelse, der fortsætter:

“Vi har aldrig smidt noget ud. Vi har det hele her i vores studio i København – hver en lille stump. Der er så meget at vinde ved at lave disse små kollektioner. Det giver stoffet et nyt liv og betyder, at vi aldrig nogensinde skal sende noget på lossepladsen. Og delene i sig selv føles bare endnu mere dyrebare, fordi vi skaber så få af dem. Samtidig giver det arbejde til vores vidunderlige syersker. Fordi vores kollektioner er udelukkende håndlavede, arbejder vores syersker uafbrudt, når vi har travlt. Med disse kollektioner giver vi dem arbejde også i de stille måneder. Generelt er modeindustrien så manisk. Det kan være svært som ny designer at holde fast i sine værdier. Du bliver suget ind i systemet, der er så hovedløst og ødselt. Hos os prøver vi, stykke for stykke, at forandre måden, vi arbejder på, for at gøre den endnu mere balanceret og ægte.”

Encore lanceres på Cecilie Bahnsens egen webshop den 10. juni 2020. (Opdateret den 7. juni 2020, kl. 23.10)