Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

PWT Groups redningsplan godkendt: "Vi er blevet mødt med betydelig opbakning"

Rekonstruktionsplanen, der skal redde PWT Group, er godkendt af kreditorer og investorer.
Rekonstruktionsplanen, der skal redde PWT Group, er godkendt af kreditorer og investorer.

Covid-19 fjernede “med ét slag sigtbarheden” for den stærke kurs, som PWT Group ellers lagde ud med i 2020, som CEO Ole Koch Hansen formulerede det tilbage i april. På det tidspunkt, den 17. april 2020, indgav virksomheden samtidig begæring om rekonstruktion efter på kort tid at være blevet alvorligt ramt på sin likviditet.

I dag er en redningsplan godkendt og klar, efter den er blev positivt modtaget hos både kreditorer og finansieringskilder ved skifteretten i Aalborg i fredags den 15. maj.

“Vi er blevet mødt med betydelig opbakning i vores arbejde omkring at lykkedes med at rekonstruere PWT Group efter Covid-19, og vi beholder arbejdstøjet på og fortsætter med at arbejde hårdt for, at vi også i fremtiden har en god virksomhed, der kan være en stærk samarbejdspartner for vores kunder og leverandører,” udtaler CEO Ole Koch Hansen i en pressemeddelelse.

PWT Group står blandt andet bag mærkerne Lindbergh, Junk de Luxe og Bison og har med kæderne Wagner og Tøjeksperten 133 butikker.

PWT Group har på nuværende tidspunkt allerede opfyldt en del af den fulde rekonstruktionsplan. Det fremgår af et dokument på virksomhedens hjemmeside. Herunder er sikringen af en kreditfacilitet på 30 millioner kroner fra virksomhedens bankforbindelse til opretholdelse af drift, afvikling af det norske datterselskab Wagno, lukning af virksomhedens Lindbergh-butikker samt planer for omlægning af kollektioner og disses sæsonantal. Noget, der er generelt er på tegnebrættet i branchen. Dels som følge af Covid-19, men også i forhold til at bruge krisen som afsæt mod en mere bæredygtig tøjindustri.

Det er desuden ledelsens plan “at fortsætte driften under rekonstruktionen, således at særligt butiksdriften opretholdes i det omfang dette kan lade sig gøre af hensyn til Covid-19 og myndighedernes anvisninger herom,” Ligesom der “iværksættes en generel spareplan for virksomheden, med samtidig genforhandling af aftaler med blandt andet leverandører og udlejere.”

Det bliver afstemt om det endelige rekonstruktionsforslag i starten af juni.