Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Blanche x Christian Lacroix
Alle nyheder, Indland

Blanche offentliggør samarbejde med fransk luksusmodehus

Blanche har vist et højt ambitionsniveau, siden de i foråret 2017 slog deres indledende, bæredygtige folder. Dette gælder også for deres første designsamarbejde etableret med det anerkendte modehus Christian Lacroix, der har kastet sin kærlighed på det danske brand.
Blanche har vist et højt ambitionsniveau, siden de i foråret 2017 slog deres indledende, bæredygtige folder. Dette gælder også for deres første designsamarbejde etableret med det anerkendte modehus Christian Lacroix, der har kastet sin kærlighed på det danske brand.

Man kan sige meget om et brand og dets udvikling ud fra de samarbejder, de laver. Det gælder især i dag, hvor collabs er blevet en af modebranchens foretrukne discipliner udi designfornyelse, markedsføring og forretningsudvikling. Og med det in mente er det kun en endnu mere imponerende bedrift, at det stadig unge danske brand Blanche nu kan afsløre, at deres første designsamarbejde er med det anerkendte franske modehus Christian Lacroix.

Samarbejdet, der udmunder sig i en capsule kollektion, er en sammensmeltning af de rene linjer og karakteristiske skandinaviske fokus på funktionalitet, som kendetegner Blanche, og det franske modehus’ tradition for farverige print skabt med hang til fortidens overdådige pragt og glamour. Og det er da også netop disse ikoniske print, samarbejdet har som omdrejningspunkt. Til kollektionen har Blanche nemlig aktiveret modehusets store printarkiv som inspiration. Og det er der kommet en kollektion ud af, der er skabt ud fra et miks af seks forskellige mønstre, som er blevet nyfortolket og genopfundet til i alt 20 styles, der forener haute couture-traditionen med ready to wear.

Det gælder både denim – der er Blanches speciale – kjoler og jakker, som er skabt med lasertrykte print side om side med blomsterkjoler, strik, frakker og suits. Målet med kollektionen er at skabe en hyldest til Christian Lacroix’ arv og printtradition, samtidig med at den forbliver tro mod det danske mærke – herunder ikke mindst deres bæredygtige visioner og tilhørende miljøvenlige produktionsmetoder, som har fulgt Blanche fra dag ét.

“Som skandinavisk denimbrand er vi utroligt glade for at få muligheden for at arbejde med et internationalt haute couture modehus, der er så betydningsfuldt og historisk som Christian Lacroix. Resultatet af vores samarbejde er en kollektion, der forener high fashion og casual womenswear og mikser det chikke og det urbane i et fælles udtryk, som vi er meget stolte af,” lyder det i en pressemeddelelse fra kreativ direktør Mette Fredin, der i 2017 stiftede brandet med sin partner, kommerciel direktør Melissa Bech.

“Vi er meget begejstrede for vores samarbejde med Blanche og for at forene vores kreative visioner, som – omend forskellige i tilgang – vil resultere i en frisk, dynamisk, smuk og ’fashion forward’ capsule kollektion,” supplerer Nicolas Topiol, CEO hos Christian Lacroix.

Det nye designsamarbejde præsenteres for første gang i forbindelse med Blanches show under Copenhagen Fashion Week, den 28. januar 2020 klokken 15.00