Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Dansk modevirksomhed køber partner ud efter ti år

Den oprindelige duo bag Bruun & Stengade har købt det fulde ejerskab tilbage fra Carsten Søndergaard, der har været medejer af virksomheden i ti år.
Den oprindelige duo bag Bruun & Stengade har købt det fulde ejerskab tilbage fra Carsten Søndergaard, der har været medejer af virksomheden i ti år.

Den danske herretøjsvirksomhed Bruun & Stengade har i dag annonceret en større omstrukturering i ejerkredsen. Medejer Carsten Søndergaard træder nemlig ud af virksomheden efter ti år, hvor han foruden sin partnerrolle og deltagelse i den daglige ledelse har ageret salgs- og marketingchef.

“De seneste ti år hos Bruun og Stengade har været en fantastisk rejse med så mange oplevelser og gode resultater både på det danske og udenlandske marked. Jeg er derfor utroligt stolt af alt det, vi har opnået sammen,” lyder det i en pressemeddelelse fra Carsten Søndergaard, der især har siddet med mærkets branding samt udviklings- og strategiarbejde med fokus på international ekspansion, men som endnu ikke har meldt ud, hvad næste skridt i karrieren skal være.

Ændringerne betyder, at ejerkredsen i Bruun & Stengade vender tilbage til udgangspunktet, hvor det er fordelt mellem de oprindelige stiftere Niels Bruun og Peter Stengade, som grundlagde brandet i 2004. I dag, 15 år senere, eksporterer Bruun & Steengade til 18 forskellige lande i Europa, Canada, USA, Indien og Singapore igennem på 600 butikker – heraf tre af slagsen i København, hvor virksomhedens hovedkontor, der huser de 37 medarbejdere, også har adresse.

“Der er tale om en udramatisk afslutning på et langt og meget værdifuldt samarbejde, som har taget vores virksomhed til nye højder. Udviklingen over de seneste ti år har været enormt positiv, men nu tager vi hul på et nyt kapital, og vi har heldigvis fundet en løsning, som vi alle tre er godt tilfredse med,” supplerer Niels Bruun.

Bruun & Stengade kunne i maj i år fremlægge årsregnskab for 2018. Et regnskab, der viste, at både salg og bundlinje er i fremgang, idet bruttofortjenesten var steget fra 13,8 millioner kroner i 2017 til 16 millioner kroner i 2018. Årets resultat blev næsten fordoblet fra 1,2 millioner kroner til 2,2 millioner.

Ændringerne i ejerkredsen træder officielt i kraft den 1. januar 2020.

Den nuværende trio bag Bruun & Stengade: Peter Stengade til venstre, Carsten Søndergaard i midten og Niels Bruun til højre.