Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Frihed og forskellighed forenet

På toppen af Kødbyens rå lokaler præsenterede Elaine Hersby sin SS20-kollektion, som gav rum til kvindekroppens forskelligheder såvel som fysiske udfoldelse.
På toppen af Kødbyens rå lokaler præsenterede Elaine Hersby sin SS20-kollektion, som gav rum til kvindekroppens forskelligheder såvel som fysiske udfoldelse.

Elaine Hersby, SOHO Rooftop, tirsdag den 6. august 2019, klokken 15.30

Der er sket meget, siden Elaine Hersby lancerede sit brand under Copenhagen Fashion Week SS17 til nu, hvor hun for alvor har fundet sin plads på den danske modescene og langsomt er ved at blive kendt internationalt – ikke uden grund.

Inspireret af førende modehuse som Acne Studios og Henrik Vibskov, hvor hun tidligere har været praktikant, forsøger Elaine Hersby at skabe en ny tilgang til dametøj, hvor bevægelse og frihed er essentielle dogmer for hendes enkle designs.

SS20-kollektionen blandede hendes signatur-jerseykjoler og volumniøse silhuet med nye tætsiddende designs, der som signaturen ligeledes rummer både den sporty og den feminine kvinde. Særligt en bølgemønstret cocktailkjole med høj hals stjal opmærksomheden sammen med det mere maskuline, cremefarvede jakkesæt, hvor store sløjfer ved ærmerne og fine draperinger i taljen udgjorde en flot, men simpel shape.

Elaine Hersbys ambitioner om at gøre tøjet fleksibelt og anvendeligt blev – vanen tro – tydeliggjort af de dansende modeller, som med pulserende bevægelser signalerede budskabet om at løsne op og være sig selv.

Med referencer til havet havde Elaine Hersby valgt kontrastfyldte materialer, hvor alt fra løst tyl til tung bomuld optrådte på modellerne. Farvepaletten var sommerlig i sarte gule og lilla nuancer, hvor havets brusende bølger var at fornemme i printet.

Endnu engang havde hun valgt atypiske modeller, hvor diversiteten i vores kroppe blev understreget. Hun legede med kvindekroppens forskellige former og gav plads til både den gravide, de brede hofter, den store barm og de korte ben – og det er ganske charmerende, ligesom præsentationsformatet fungerede godt til at favne eventets mere performative indslag.

Se hele kollektionen her.