Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Flydende linjer direkte fra Marrakech til New York

Carin Rodebjer leverede med sikker hånd en kollektion, der var inspireret af både Marrakechs utrolige haver, Gotland, skandinavisk minimalisme og New Yorks overflod.
Carin Rodebjer leverede med sikker hånd en kollektion, der var inspireret af både Marrakechs utrolige haver, Gotland, skandinavisk minimalisme og New Yorks overflod.

Rodebjer, Pakhus 11, onsdag den 7. august 2019, klokken 12.00

Efter seks år i New York og studier på Fashion Institute of Technology vendte Carin Rodebjer i år 2000 tilbage til Sverige og startede sit eget mærke.

Det hele begyndte med, at hun elsker tøj og allerede for 20 år siden drømte hun om at lave bæredygtigt tøj, noget som stort set ikke fandtes på det tidspunkt, og fik folk til at mene, at hun var både idealistisk og naiv. Det var dog svært at finde pæne bæredygtige materialer dengang– det meste var stygt – og hendes æstetiske sans forbød hende at lave noget grimt og kedeligt. Men tiden har været med hende og hendes intentioner – og step by step – med brug af økologisk bomuld, recycled polyester og faux fur om vinteren, begyndte det at rulle. Hun fik en investor, og Rodebjer findes nu hos 215 internationale forhandlere – blandt andet Nordstrøm i USA, Bon Marché i Paris og Isetan i Japan – og brandet vokser hvert år med 30 procent.

Carin Rodebjer er opvokset på en gård på Gotland og øens åbenhed kombineret med New Yorks ”richness” og skandinavisk minimalisme influerer også sommerkollektionen 2020, som også er inspireret af Marrakech og Yves Saint Laurent, hans fine stil, farver og former i 60’erne og 70’erne. Disse er fulgt op til en “women at work” garderobe inspireret af Carin Rodebjers store ideal og ikon, Gloria Steinem, aktivistjournalisten, som har været Rodebjers inspiration hele livet. Steinems spændende stil er forlægget til en “working wardrobe”kollektion, der handler om klima og jorden, holdt i jordfarver, safran, karry, kanel og nougat. Som forbindelse til jorden er gulvlange, flydende længder, der understreges af lange frynser, der svinger forførende fra håndled, talje, ryg og hofte.

Det er ikke et 70’er hippie look, men en gennemgående stringent linje, hvor en klassisk dragt bliver ny og overlegen med et overdimensioneret revers af egernfarvet pels. Hvid papirbomuld er bedårende regnbuestribet med rosa, lyseblå og nougat metaltråde, eller hvid med safran og gul. En smuk, lang, flydende, romantisk, vid kaftan af nude chiffon strøet med sølvstænk kan flyve raffineret over bukser og nederdele eller bindes op om kroppen. Inviterende, fede, quiltede majsgule eller sorte dunfrakker veksler med striksweaters med én asymmetrisk lang snip fra hoften, og en naturkanvasfrakke med løbegang i ryggen har fået et kanelfarvet læderrevers. Virkeligt fine er kønne, sortkantede kjoler og kaftans med et turkis/gult/blåt/grønt silkeprint. Det er inspireret af Marrakech’ fem arabiske, traditionelle haveblomster: Marra-appelsin, granatæble, jasmin, figen og rosmarin.  En veldisponeret, harmonisk kollektion, voksen og ung på samme tid.

Se hele kollektionen her.