Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Sensibilitet mødte funktionalitet, mens himlen åbnede sig

Londonbaserede Brøgger er godt i gang med at slå sig fast på den danske modescene, hvilket yderligere blev cementeret med dagens show i en typisk dansk sommerdag.
Londonbaserede Brøgger er godt i gang med at slå sig fast på den danske modescene, hvilket yderligere blev cementeret med dagens show i en typisk dansk sommerdag.

Brøgger, Rigsarkivets Have, tirsdag den 6. august 2019, klokken 11.00

Jeg er sikker på, at Julie Brøgger har holdt øje med vejret de sidste par dage, for designeren er en blandt flere, der denne sæson har satset på at afholde show udendørs. I morges lovede samtlige vejrapps da også tørvejr hele tirsdagen (jeg tjekkede selv), men det holdt kun til kl 12.00, hvor himlen åbnede sig. De heldige rykkede sammen under de orange Brøgger-paraplyer, mens andre måtte acceptere at blive drivvåde – men sådan er den danske sommer.

De mørke skyer og den våde asfalt gav dog den perfekte ambiance til showet med en cool og urban vibe. For selvom Brøgger, der har eksisteret siden slutningen af 2016, ikke er blandt de mest kendte mærker herhjemme, så kan den London-baserede danske designer noget særligt. Måske skyldes det kombinationen af uddannelse på KADK efterfuldt af flere års arbejde i London hos blandt andre modehuset Preen – eller måske skyldes det noget helt andet, men i sit design formår Julie Brøgger at kombinere sensibiliteten og funktionaliteten fra dansk design med Londons mere vilde og højtråbende facon, der får hendes design til at skille sig ud.

Tænk smukke farveflader og legesyge blomsterprint og pufskuldre – og ikke mindst herremodeller som en del af castet, for som designeren selv siger: “Nogle gange ser man tøjet bedre på en herremodel, fordi det står mere ud.”

Der er noget legesygt over Brøggers design. Som den oversize herreskjorte under en småblomstret corsagekjole, de 80’er inspirerede dobbeltradede blazerjakker med brede skuldre, pufærmer og store sløjfer bagpå, eller jakkesættet med tryklåse på buksebenene.

Blomsterprint er stadig en stor del af kollektionen, men denne sæson var blomsterne mindre, hvilket fungerede godt både på de store pufærmer og diskrete plisseringer, der ligesom de lange farverige kjoler var nye silhuetter i Brøggers regi, hvor detaljerigdom stadig fylder meget – som for eksempel de maskuline blazere med feminine margueritknapper og blomstret for. For på en og samme gang virker Brøgger både fremadskuende og nostalgisk på en fandenivoldsk måde, der giver os kvinder lov til at gå klædt, som vi har lyst, hvor intet er for meget, for kort, for langt eller for farverigt.

Se hele kollektionen her.