Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Candy stripes på ørkensafari 

Tyske Mykke Hofmann var taget på safari i ørkenen omkring Palm Springs, men slap ikke grebet om de farver, som de efterhånden er kendt for. En skandinavisk funktionalitet er tydeligt i mærkets kollektioner og denne sæson var ingen undtagelse.
Tyske Mykke Hofmann var taget på safari i ørkenen omkring Palm Springs, men slap ikke grebet om de farver, som de efterhånden er kendt for. En skandinavisk funktionalitet er tydeligt i mærkets kollektioner og denne sæson var ingen undtagelse.

Mykke Hofmann, Amaliehaven, tirsdag den 6. august 2019, klokken 15.00

Med kun to år på bagen har designerduoen Mykke Hofmann kastet sin kærlighed på København og Copenhagen Fashion Week som deres showplatform. Det er tredje gang, at de har vist deres kollektioner her, og det giver egentlig god mening. Der er en både funktionel og bæredygtig tilgang til deres design, der ikke ligger langt fra deres danske – og skandinaviske – naboers. Det er tøj, der er designet til at blive brugt, og det er ikke svært at forestille sig den klassiske københavnske kvinde iklædt tøjet på cykel på vej til arbejde/fest/børnehave, som vi jo ofte er.

En velkonstrueret kollektion med skjorter med store og posede ærmer, bløde bukser i silkekvalitet (skulle eftersigende være Tencel som en mere bæredygtig erstatning for silke), sandfarvede safarishorts med store lommer og kjoler med asymmetrisk snit i bedste “candy stripes”-striber blev præsenteret i en kombination af show- og tableauformat i Amaliehaven, der lå roligt ikke langt fra de intense turistflokke. Farvepalettens inspiration var fundet i ørkenen omkring Palm Springs og gik fra lys til mørk i især grøn, blå og rød. Blandt de stærkeste looks var pussy bow skjorterne, som blev vist i forskellige variationer som for eksempel en sart metallisk rosa på en af vores bedste danske modeller for tiden, Josephine Lynderup fra Unique Models, og en ubunden mørkeblå af slagsen stylet med en frakke.

Problemet med funktionalitet og wearability – åh, jeg savner sådan en god dansk oversættelse – er dog, at det tenderer til det pæne og til tider forudsigelige, og jeg må indrømme, at jeg savnede at blive overrasket af et eller flere elementer i kollektionen.

Mykke Hofmann er ifølge dem selv mindre båret af tidens tendenser, og deres fokus ligger i stedet på kvalitet. Resultatet er derfor også en velkonstrueret og gennemført kollektion, hvilket en del mærker kunne lære noget af, men uden at være baseret på tidens trends havde det klædt den at have været – bare en anelse – vildere.

Se hele kollektionen her.